x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Georgescu: Noul acord cu FMI se va semna în februarie

Florin Georgescu: Noul acord cu FMI se va semna în februarie

09 Noi 2012   •   15:12
Florin Georgescu: Noul acord cu FMI se va semna în februarie
Sursa foto: Intact Images/Bogdan Iurascu

România va finaliza în ianuarie 2013 actualul acord cu Fondul Monetar Internaţional, cu două luni mai devreme decât era programat, şi va încheia un nou acord în luna februarie, a anunțat ministrul Finanţelor Publice, Florin Georgescu.

"Încheiem în ianuarie acordul actual şi probabil în februarie vom avea un nou acord cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Acest acord va asigura responsabilizarea tuturor actorilor", a declarat Georgescu, potrivit Agerpres.

Ministrul Finanţelor a precizat că misiunea FMI va reveni la Bucureşti cel mai probabil în jurul datei de 15 ianuarie, când va fi cert că bugetul pe 2013 este gata, indiferent de cine va forma noul guvern după alegerile din decembrie.

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află de marţi la Bucureşti pentru a discuta cu autorităţile române despre recentele evoluţii economice, politica fiscală şi monetară şi evoluţiile făcute în reformele structurale. Vizita se va încheia pe 14 noiembrie

Acordul dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST (3,6 miliarde de euro), reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la Fond.

×