x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Roman (PNL) propune indexarea anuală, cu rata inflaţiei, a indemnizaţiilor veteranilor şi văduvelor de război

Florin Roman (PNL) propune indexarea anuală, cu rata inflaţiei, a indemnizaţiilor veteranilor şi văduvelor de război

13 Apr 2019   •   14:00
Florin Roman (PNL) propune indexarea anuală, cu rata inflaţiei, a indemnizaţiilor veteranilor şi văduvelor de război

Un proiect de lege care prevede indexarea anuală, cu rata inflaţiei, a indemnizaţiilor invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război va fi depus la Parlament săptămâna viitoare, anunţă deputatul PNL Florin Roman.

"Săptămâna viitoare voi depune un nou proiect de lege, pentru indexarea anuală, cu rata inflaţiei, a indemnizaţiilor invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război. (...) Vom continua lupta în Camera Deputaţilor, pentru că este inadmisibil să fie bani pentru pensiile speciale ale parlamentarilor, iar cei care au luptat pe front pentru apărarea ţării să fie bătaia de joc a Guvernului PSDragnea", a declarat Florin Roman, potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

Liberalul a arătat că ''mizeria şi sărăcia în care se zbat mulţi dintre cei peste 60.000 de invalizi, veterani şi văduve de război, dramele personale ale unor eroi medaliaţi pentru curajul de pe front, ajunşi să cerşească'', l-au determinat să iniţieze acest proiect de lege pentru creşterea valorii indemnizaţiilor acestor categorii la nivelul celor ale revoluţionarilor.

Potrivit deputatului PNL, un veteran sau văduvă de război prin OUG 103/2019 primeşte indemnizaţie de 600 de lei.

"Urmare a prevederilor OUG 103, majoritatea PSD-ALDE din Senat a dat un raport de respingere propunerii legislative prin care indemnizaţiile veteranilor ajungeau la nivelul salariului minim pe economie, înmulţite cu acel coeficient aplicabil revoluţionarilor şi care ar fi generat un venit mediu de circa 2.000 de lei, pentru invalizi, veterani şi văduve de război. (...) Cu cinism, senatorii puterii au respins propunerea PNL", a mai spus Florin Roman. AGERPRES

×