x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FMI: Reducerea TVA la pâine este o măsură temporară. Măsura trebuie evaluată cu atenţie

FMI: Reducerea TVA la pâine este o măsură temporară. Măsura trebuie evaluată cu atenţie

31 Iul 2013   •   10:49
FMI: Reducerea TVA la pâine este o măsură temporară. Măsura trebuie evaluată cu atenţie

Reducerea TVA la pâine este o măsură temporară, iar după o perioadă se va face o evaluare dacă evaziunea fiscală s-a redus, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă la Banca Naţională a României, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional, Andrea Schaechter.

"A fost o decizie a Guvernului ca parte a rectificării bugetare. Obiectivul Guvernului este a reduce evaziunea fiscală. Este o măsură temporară, după o perioadă se va face o evaluare dacă s-a redus evaziunea fiscală", a spus Schaechter.

Şeful misiunii FMI a adăugat că, dacă datele arată că evaziunea fiscală nu s-a redus, s-ar putea reveni asupra reducerii TVA.

Oficialul a mai spus că măsura trebuie evaluată cu atenţie, inclusiv de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, de îndată ce datele existente vor permite efectuarea unei evaluări.

Ordonanţa care vizează reducerea TVA pentru pâine a fost adoptată în şedinţa de marţi a Guvernului. Măsura vizează implementarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru livrarea de pâine, grâu şi făină şi urmăreşte combaterea fraudei fiscale în domeniului comerţului cu pâine, cota redusă aplicându-se pe tot lanţul de producţie şi distribuţie.

×