x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Focar de coronavirus la Catedrala Romano-Catolică din Iași. Șase măicuțe și alți doi muzicieni, testați pozitiv

Focar de coronavirus la Catedrala Romano-Catolică din Iași. Șase măicuțe și alți doi muzicieni, testați pozitiv

08 Iun 2020   •   14:24
Focar de coronavirus la Catedrala Romano-Catolică din Iași. Șase măicuțe și alți doi muzicieni, testați pozitiv

Șase măicuțe, dirijorul și muzicianul de la orgă, care interpretau la Catedrala Romano-Catolică din Iași au fost confirmați cu noul coronavirus.

Starea de sănătate a victimilor este una bună.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi (DSP) a iniţiat o anchetă epidemiologica pentru a stabili persoanele care au luat contact direct cu oamenii depistaţi pozitivi.

” În această perioadă, având în vedere restricţiei impuse pe fondul pandemiei de COVID-19, s-a format un cor din persoane şi măicuţe care locuiesc lângă Catedrala. La început a fost o suspiciune că organistul care este preot ar putea avea coronavirus. În consecinţă, toată lumea care a intrat în contact cu acest cor, a fost testată, inclusiv episcopul Iosif Paulet. Ca urmare, organistul, dirijorul şi alte şase măiuţe au fost depistate pozitiv. Toată lumea a intrat în autoizolare, astfel încât să se stopeze orice altă posibilitate de transmitere a COVID-19.”a precizat pr. Adrian Blajuță, purtătorul de cuvânt al Diacezei Romano- Catolică din Iaşi, potrivit BZI, citat de Antena 3.

×