x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Focar de coronavirus la Direcția de Asistență Socială Dolj. Șapte copii și opt angajați infectați

Focar de coronavirus la Direcția de Asistență Socială Dolj. Șapte copii și opt angajați infectați

11 Iul 2020   •   16:58
Focar de coronavirus la Direcția de Asistență Socială Dolj. Șapte copii și opt angajați infectați

15 persoane din cadrul Directiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilul Dolj, dintre care șapte copii din centrele de plasament și opt angajați, au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Aceștia au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova. Printre persoanele bolnave se află și un bebeluș de un an.

Toți sunt asimptomatici.

„Avem şi copii de un an, de 3 ani. Nu ne explicăm, nu există identificată o cauză sau sursa de unde să se fi îmbolnăvit. Sunt şi situaţii unde avem un caz, iar ceilalţi, personal şi beneficiari, sunt negativi. Sunt situaţii unde avem două cazuri pozitive într-o locaţie şi situaţii în care sunt şi salariaţi şi copii. 

Spaţiile unde îşi desfăşuraseră activitatea sau unde locuiau au fost dezinfectate atât cu dezinfectant lichid, cât şi cu lămpi ultraviolete. 

 Angajaţii lucrează în ture, program normal de lucru, atât că de două ori pe lună sunt testaţi toţi salariaţii din centrele rezidenţiale şi, mai nou, şi toţi beneficiarii”, a declarat Florin Stancu, șeful DASPC Dolj.

Copiii provin din căsuțe de tip familial și centrele de plasament din Craiova. 

Centrele unde au fost descoperite cazurile de îmbolnăvire se află în carantină. Copiii sunt izolaţi împreună cu îngrijitorii până la următoarea testare care se face peste 14 zile.

1.100 de angajați ai DGASPC Dolj şi copiii aflaţi în grija acestora au fost testaţi în perioada 8-10 iulie. 

Mediafax

×