x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Focar de gripă AH1N1 la hotel Sinaia

Focar de gripă AH1N1 la hotel Sinaia

01 Noi 2009   •   00:00

Ministerul Sănătăţii a anunţat că 40 de persoane aflate în vacanţă la Sinaia au fost diagnosticate cu gripă porcină, hotelul în care acestea erau cazate a fost pus în carantină.



Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile  a depistat un număr de 40 de cazuri de infectare cu virusul gripal AH1N1 la hotelul Sinaia din judeţul Prahova.

Directorul adjunct al Hotelului Sinaia, Marian Schwartz, a declarat că toţi cei 40 de turişti participau la un congres internaţional al studenţilor la Drept în anii III şi IV, congres la care au fost prezenţi studenţi din 31 de ţări europene.

Potrivit acestuia, sâmbătă după-amiază turiştii au început să acuze probleme respiratorii, fapt care a dus la intervenţia reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

El a mai spus că hotelul este închis şi că urmează să înceapă dezinfecţia, iar peste 48 de ore activitatea hotelieră va fi reluată.

Toţi cei 40 de turişti diagnosticaţi cu gripă AH1N1 sunt internaţi la Institutul "Matei Balş" din Capitală, boala fiind transmisă de o turistă din Portugalia, care timp de 48 de ore de la confirmarea bolii a refuzat internarea, a spus secretarul de stat Adrian Streinu Cercel.

Ceilalţi turişti, români şi străini, cazaţi la Hotelul Sinaia, care nu au avut manifestări clinice de gripă AH1N1, au plecat din unitatea hotelieră, dar sunt în supravegherea autorităţilor sanitare din localităţile de domiciliu, a precizat Streinu Cercel.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator