x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Focurile de artificii - soluţia Primăriei Timişoara pentru alungarea ciorilor din parc

Focurile de artificii - soluţia Primăriei Timişoara pentru alungarea ciorilor din parc

de Mediafax    |    31 Oct 2013   •   16:53
Focurile de artificii - soluţia Primăriei Timişoara pentru alungarea ciorilor din parc

Focuri de artificii vor fi lansate în parcul Catedralei Mitropolitane din Timişoara, pentru alungarea ciorilor, a anunţat, joi, primarul Nicolae Robu, susţinând că se va recurge la această măsură în "războiul cu ciorile" întrucât aparatele cu ultrasunete montate în parc, marţi seară, nu au avut niciun efect.

"Nu s-a găsit nicio soluţie care să se fi dovedit eficientă. Aşa cum m-am aşteptat, instalaţia cu ultrasunete nu a produs efecte mulţumitoare. Ciorile au fost agitate de simulator. După ce nu s-au mai produs sunetele respective, păsările s-au întors. Încercăm mai departe să le speriem în fel şi chip", a afirmat primarul Timişoarei, joi, într-o conferinţă de presă.

Nicolae Robu a mai spus că a decis ca în serile următoare, atunci când ciorile se vor întoarce la cuiburi, să fie lansate focuri de artificii, care reprezintă "acelaşi lucru cu sunetele de împuşcături", doar că, în plus, acestea au şi "efecte luminoase".

"Aseară, în drum spre casă, am oprit maşina şi am verificat ce fac ciorile şi erau bine-mersi, pe poziţii, trecuse sperietoarea. Vom face ceva mai inedit: focuri de artificii. E acelaşi lucru cu sunetele de împuşcături. Dar, pe lângă sunetul care aduce a împuşcătură, mai are şi efectele luminoase care s-ar putea să le sperie. Va fi un foc de artificii ca de obicei, dar de înălţime mai joasă, pentru că scopul nu e să producă efecte spectaculoase, ci ca efectele luminoase să fie cât mai vizibile pentru ciori, să le sperie. Nu ştiu dacă a mai încercat cineva asta. Doresc să încercăm tot ce ne este la îndemână. A fost ideea mea, da. E de râs că a trebuit să ajungem să ducem un razboi cu ciorile. Asta e Timişoara de astăzi. Avem două alternative: să convieţuim cu ele şi să le lăsăm să ne agreseze în continuare sau să pornim acest război cu ciorile, oricat ar fi de ridicol", a adăugat Robu.

Primarul Timişoarei anunţa, marţi, că pentru alungarea ciorilor din parcul Catedralei Mitropolitane vor fi folosite mai multe boxe în care vor putea fi auzite sunete de împuşcături, însă vânătorii i-au sugerat să folosească aparate cu ultrasunete ori plase care să fie amplasate peste copaci.

×
Subiecte în articol: ciori artificii timisoara nicolae robu