x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fondurile cinegetice ajung la DNA

Fondurile cinegetice ajung la DNA

de Florin Gongu    |    15 Feb 2011   •   20:56

Comisia de analiză a contestaţiilor formulate cu privire la acţiunea de atribuire a dreptului de gestionare a faunei cinegetice din cuprinsul fondurilor cinegetice, din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, a răspuns la solicitările făcute. Membrii comisiei (Dan Achim – preşedinte, Virgil Piţu – membru, Costin Oprescu - membru) au respins  contestaţiile fără a furniza şi vreo motivaţie plauzi­bilă. Printre ele se afla şi cea făcută de AVPS Unirea în privinţa fondului Mă­ce­larul, şi despre care ziarul nostru a probat că se atribuie cu falsuri grosolane: semnături de la decedaţi ori de la persoane care nu erau pro­pietari de terenuri.

Mai mult, urmare a articolului din ziarul nostru de vineri, 11 februarie, cei de la „Unirea” s-au trezit în aceeaşi zi cu un control de la IGPR, chiar la fondul de vânătoare Măcelarul.

„În 30 de ani, de când gestionez acest fond, n-am avut nici un control. Oricum, în acest caz, ei trebuiau să verifice doar armele, dar s-au legat de mine că am completat incomplet o autorizaţie, în condiţiile în care nu avusesem timp până atunci. Era abia ora 13:00. Au venit cu un Opel Frontera cu numere de Bulgaria, au acţionat la comandă. Nu au venit cu nimeni de la Inspectoratul Terito­rial de Regim Silvic şi, cu toate acestea, mi-au confiscat vânatul. A fost, de fapt, o acţiune de intimidare”, ne-a povestit Gheorghe Păuna, preşedintele AVPS Unirea. El spune că nu va lăsa lucrurile aşa.

„Am depus în instanţă actele prin care se vede cu ochiul clar că e vorba de falsuri. Am depus un dosar şi la Corpul de Control al Ministerului Mediului şi voi face plângere şi la DNA împotriva semnatarilor care apar în tabel fără nici un drept, dar şi a primarilor care au girat falsul.

Singura motivaţie a celor din comisia de soluţionare a contestaţiilor mi-a oferit-o, verbal, Piţu, cum că nu e de competenţa lor să verifice tabelele.”

×
Subiecte în articol: observator