x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Forțe kurde și turkmene au eliberat o localitate din nord de sub controlul Statului Islamic

Forțe kurde și turkmene au eliberat o localitate din nord de sub controlul Statului Islamic

01 Mai 2016   •   14:42
Forțe kurde și turkmene au eliberat o localitate din nord de sub controlul Statului Islamic

Forţe kurde şi turkmene din Irak au eliberat duminică o localitate din nordul ţării de sub controlul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), potrivit unor oficiali, relatează France Presse. 

Aceşti combatanţi irakieni s-au aliat deseori cu trupele guvernamentale pentru a elibera teritorii de sub controlul SI, care ocupă regiuni vaste din ţară, la nord şi la vest de Bagdad, în urma unei ofensive din 2014. 

Luptătorii peshmerga din regiunea autonomă Kurdistan din nord şi miliţiile turkmene care fac parte din forţele paramilitare denumite Unităţi de Mobilizare Populară au lansat sâmbătă în zori un asalt pentru a recuceri localitatea Bashir, în majoritate turkmenă. 

Ei şi-au încheiat operaţiunile eliberând această localitate, precum şi mai multe sate din jur, a precizat Asso Mamand, un responsabil kurd. 

Abou Reda al-Najjar, un comandat turkmen, a confirmat la rândul său alungarea jihadiştilor din Bashir. 

Din această localitate au lansat jihadiştii în martie un atac chimic asupra oraşului vecin Taza, soldat cu moartea a trei copii, potrivit unor oficiali.

 

Sursa: AGERPRES

×