x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fost consilier, achitat pentru trafic de droguri

Fost consilier, achitat pentru trafic de droguri

06 Iun 2005   •   00:00

Fostul consilier al deputatului Viorel Gheorghiu, Ioan Potoroc, acuzat acum un an de implicare in traficul de droguri de mare risc, a fost achitat de Tribunalul Bucuresti.

Cetateanul romano-american Ramadan Regep, prins pe 4 iunie 2004 cu 7 kilograme de cocaina pura pe Aeroportul Henry Coanda, a primit 16 ani de inchisoare. Ramadan este cel care, imediat dupa arestarea sa, a sustinut ca persoana care trebuia sa preia drogurile era un anume "Iulian", iar Potoroc era cunoscut ca Iulian inclusiv in mediile inalte in care a lucrat. Judecatorii au considerat insa ca nu exista vreo proba care sa ateste fapta fostului consilier. Hotararea Tribunalului poate fi atacata de Parchetul General.

ACUM UN AN. Captura facuta pe 4 iunie 2004 de politistii de frontiera a fost una foarte valoroasa. Ramadan, proaspat venit din Venezuela pe Aeroportul Henry Coanda, transporta in bagaje nu mai putin de 7 kilograme de cocaina pura, in valoare de 700.000 de dolari. Cele 14 pachete, descoperite printre lucrurile personale, erau invelite in folie de aluminiu, menita sa respinga razele X. Regep a fost retinut imediat si a sustinut in fata anchetatorilor ca urma sa dea "marfa" unui anume "Iulian". Surse judiciare declarau la acea vreme ca personajul "Iulian", inregistrat de camerele de supraveghere, a parasit aeroportul in momentul retinerii lui Ramadan, dar ca a fost urmarit pas cu pas pana la Sinaia. Dupa o noapte de panda, suspectul a fost retinut la intrarea in Bucuresti. Era vorba despre Ioan Potoroc, retinut si apoi arestat preventiv. Potoroc a negat pe tot parcursul procesului orice legatura cu Regep. (Miruna Pasa)

×
Subiecte în articol: observator