x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fost consilier prezidențial: Suspendarea achiziției de corvete este un act de curaj

Fost consilier prezidențial: Suspendarea achiziției de corvete este un act de curaj

12 Ian 2019   •   17:00
Fost consilier prezidențial: Suspendarea achiziției de corvete este un act de curaj

Fostul consilier prezidenţial pentru Afaceri strategice, Securitate şi Politică Externă Iulian Chifu a declarat, sâmbătă, că demersul Ministerului Apărării de a suspenda achiziţia de corvete şi sesizarea Parchetului General reprezintă un act de curaj.

"Trebuie să vedem toată componenta juridică şi cea cu privire la acte cu privire la licitaţie. Este o procedură care vine în mod natural în momentul în care există suspiciuni sau în care există capete de probe mai mult care ridică semne de întrebare în legătură cu modul în care s-a derulat o procedură de achiziţie. Eu cred că este un act de curaj acela de a sesiza Parchetul Militar, Justiţia militară pentru a întrerupe o asemenea procedură pentru a preîntâmpina ca malversaţiuni de natură subterană – infracţională evident – să se repercuteze asupra achiziţiilor de armamente.

Sau, dacă vreţi în mod foarte simplu: chiar dacă alocăm mai mulţi bani la Apărare - sau cu atât mai mult că alocăm mai mulţi bani la Apărare, luând de la alte domenii- este normal ca nimeni să nu îşi permită să ia bani din aceste achiziţii care trebuie făcute cât mai corect şi cât mai în beneficiul Armatei Române pe caracteristicile pe care necesităţile sale le reclamă", a declarat Iulian Chifu.

ANTENA 3

×
Subiecte în articol: iulian chifu achiziție corvete