x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fost secretar de stat, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa, ridicaţi vineri de DNA

Fost secretar de stat, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa, ridicaţi vineri de DNA

23 Mar 2012   •   17:42
Fost secretar de stat, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa, ridicaţi vineri de DNA

Fostul secretar de stat Ioan Andreica, presedintele si vicepresedintele CJ Bistrita, Liviu Rusu, respectiv Luca Iancu, si alte persoane au fost ridicate vineri, urmand a fi audiati la Directia Nationala Anticoruptie in dosarul in care sunt cercetati pentru coruptie si deturnare de fonduri, pana la acest moment nefiind retineri.

Alaturi de cei trei vor mai fi adusi la audieri Lazar Stefan, Simona Bodnariu, directorul Directiei de Integrare Europeana a CJ Bistrita, si inca o persoana.

In iunie 2011, fostul secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ioan Andreica a fost audiat la DNA in dosarul in care presedintele CJ Bistrita, Liviu Rusu si vicepresedintele CJ Bistrita, Luca Iancu, sunt anchetati pentru deturnare de fonduri.

Andreica declara atunci ca se simte nevinovat, ca procurorii anticoruptie nu ar avea probe impotriva lui si ca el nu putea semna contractele "fara ca ministrul sa stie", nefacand nominalizari.

In 2 iunie 2011, DNA a facut perchezitii la sediul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, sigiland birourile lui Liviu Rusu si al lui Luca Iancu, ambii membri PDL, la locuinta din Bistrita a fostului secretar de stat in MDRT Ioan Andreica, precum si la sediul Euroland SA, la care sunt actionari acesta si sotia secretarului general al PDL, Ioan Oltean.

"Sotia lui Ioan Oltean e actionar la firma, dar, din cate stiu, a anuntat ca vrea sa-si vanda actiunile", spunea atunci Ioan Andreica.

Ioan Andreica a demisionat din functia de secretar de stat in MDRT in 13 septembrie 2010, fiind acuzat ca ar fi favorizat primarii PSD si PNL in ce priveste proiectele finantate de minister. Andreica a negat toate acuzatiile si a spus ca, cel putin in privinta proiectelor privind alimentarile cu apa, primarii PDL au primit de doua ori mai multi bani decat ceilalti.

El a ocupat functia in perioada de secretar de stat in MDRT timp de aproximativ doi ani. Referitor la demisia sa, el spunea in 13 septembrie 2011 ca nu a facut-o de pe "o pozitie de razboi" cu ministrul Elena Udrea.

×