x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fosta campioană mondială Italia a remizat cu România într-o reeditare a meciului din 1983 (VIDEO)

Fosta campioană mondială Italia a remizat cu România într-o reeditare a meciului din 1983 (VIDEO)

de Cristinel C. Popa    |    28 Oct 2011   •   17:50
Fosta campioană mondială Italia a remizat cu România într-o reeditare a meciului din 1983 (VIDEO)

Echipele nationale ale Romaniei si Italiei cu componenti ai loturilor din anul 1983 au terminat la egalitate, scor 3-3, meciul amical desfasurat vineri seara la Iasi.

Pentru formatia noastra au marcat Ungureanu, Orac si Zafiris, in timp ce pentru oaspeti au inscris Evani (doua goluri) si Baresi. Aparatorul italian a fost si jucatorul italian cel mai aplaudat, acesta evoluand timp de 20 de ani pentru echipa A.C. Milan. el fiind o lunga perioada si un component de baza al nationalei Italiei.

Meciul s-a constituit intr-o posibilitate de revansa pentru peninsulari dupa ce Romania a castigat atunci cu scorul de 1-0 gratie golului inscris de Boloni, care din motive obiective nu a putut fi prezent pe terenul din Iasi.

Din lotul Romaniei, antrenat de profesorul Mircea Radulescu, au facut parte Florin Prunea, Nicolae Ungureanu, Rodion Camataru, Sorin Cartu, Ioan Andone, Aurica Beldeanu, Costel Orac, Gheorghita Geolgau, Leontin Grozavu si Daniel Zafiris.

In lotul "Squdrei Azzurra' au evoluat Stefano Tacconi, Claudio Gentile, Franco Baresi, Giusepe Dossena, Giancarlo Antognoni, Toto (Salvatore) Schillaci, Giuseppe Giannini, Alberigo Chicco Evani, Roberto Mussi.

In tribuna s-a aflat ca invitat special al sponsorului evenimentului antrenorul Sven Goran Eriksson. Meciul s-a bucurat de o atitudine fair-play desavarsita. Mai mult, la inceputul fiecareia dintre reprizele care au durat cate 30 de minute s-a tinut un moment de reculegere in memoria fotbalistilor disparuti intre timp, printre care Michael Klein si Zoltan Crisan. La final, marele jucator italian Franco Baresi a acordat un autograf pentru Jurnalul National.

×
Subiecte în articol: romania-italia