x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fosta şefă a SGG l-a dat în judecată pe Boc, pe care îl acuză de abuz în serviciu. Daniela Andreescu vrea să fie reangajată

Fosta şefă a SGG l-a dat în judecată pe Boc, pe care îl acuză de abuz în serviciu. Daniela Andreescu vrea să fie reangajată

31 Ian 2012   •   12:15
Fosta şefă a SGG l-a dat în judecată pe Boc, pe care îl acuză de abuz în serviciu. Daniela Andreescu vrea să fie reangajată

Daniela Andreescu, fosta sefa a Secretariatului General al Guvernului, a dat in judecata Guvernul Romaniei. Fosta sefa a SGG cere anularea actului administrativ prin care a fost demisa din cadrul SGG.

Daniela Andreescu a dat in judecata si Agentia Nationala de Integritate, pentru raportul privind incompatibilitatea sa.

Actiunea de anulare a deciziei prin care a fost indepartata din functia de sef al SGG si in care parat este Guvernul, prin premierul Emil Boc, a fost depusa pe 13 ianuarie, avand primul termen de judecata pe 7 martie.

Cea de-a doua actiune, care are ca obiect "anulare act administrativ raport evaluare nr.2277/G/IIdin 16.01.2012 ANI", a fost depusa pe 25 ianuarie, primul termen de judecata fiind stabilit pentru 23 martie.

"Consider ca instanta este cea in masura sa clarifice daca am facut cumva o eroare la conducerea Secretariatului General al Guvernului si sa lamureasca daca modul de revocare a fost corect", declarat Andreescu, potrivit Mediafax. Fosta sefa a SGG a mai spus ca revocarea din functie ar fi trebuit decisa doar in baza unei sentinte judecatoresti, emisa in urma anchetelor derulate de Agentia Nationala de Integritate.

"Demiterea Danielei Andreescu s-a facut intempestiv, dupa o sedinta de guvern, fara sa existe un document care sa arate ca si-a incalcat atributiile publice. Nu rezulta din analiza ANI ca este o incompatibilitate intre atributiile ei si decizia domnului Boc. Este un abuz in serviciu al premierului Emil Boc, pentru ca poate sa isi permita sa incalce legalitatea", a declarat avocatul Danielei Andreescu, Doru Giugula, intr-o interventite telefonica la Antena 3.

Andreescu a fost demisa in urma dezvaluirilor potrivit carora ca mai multi membri ai familiei sale ocupa spatii RA-APPS.

×