x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Foştii directori ai Petrotrans şi Oil Terminal Constanţa, arestaţi preventiv

Foştii directori ai Petrotrans şi Oil Terminal Constanţa, arestaţi preventiv

de Violeta Fotache    |    08 Mar 2011   •   19:51

Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis cererea procurorilor anticorupţie Constanţa de arestare preventivă a foştilor directori ai SC Petrotrans, Iulian Octavian Natu (în prezent pensionar), şi SC Oil Terminal Constanţa, Ştefan Ene, acuzaţi de corupţie.

Totodată au fost arestaţi preventiv şi Moise Mihai şi Toma Marian, reprezentantul şi respectiv, directorul de producţie de la SC NAC Industrii SRL Bucureşti, acuzaţi de cumpărare de influenţă. Primul în forma autoratului, Toma, în forma complicităţii. Ştefan Ene a fost arestat pentru trafic de influenţă, iar fostul director al Petrotrans pentru complicitate şi la trafic de influenţă şi la cumpărarea acesteia.Verdictul magistraţilor nu este definitiv şi poate fi atacat cu recurs în termen de 24 de ore, recursul urmând a fi judecat la Curtea de Apel Constanţa.

Reamintim că anchetatorii au stabilit că, în 6 ianuarie 2011, Ştefan Ene a primit de la Mihai Moise (fratele unuia dintre acţionarii SC NAC Industrii SRL Bucureşti) aproximativ 43.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra directorului general al SC Oil Terminal SA Constanţa şi pentru a-l determina să aprobe încheierea unui contract prin care compania să livreze către firma bucureşteană reziduuri petroliere în condiţii avantajoase de preţ, cantitate şi ritmicitate. Cei aproximativ 43.000 de euro reprezintă aproximativ 80% din totalul şpăgii pretinse, 50.000 de euro. Legătura dintre Ene şi Moise a fost mijlocită de către Octavian Iulian Natu şi Marian Toma, care aveau o relaţie apropiată cu Ene Ştefan, relaţie ce le permitea verificarea şi impulsionarea acestuia din urmă în vederea îndeplinirii scopului vizat, conform DNA. SC Nac Industrii SRL Bucureşti are ca principal obiect de activitate transformarea reziduurilor petroliere în combustibili lichizi în urma unor procese tehnologice. Cei patru au fost reţinuţi pentru 24 de ore, luni, de procurorii anticorupţie şi duşi azi la instanţă cu propunerea de arestare.

×