x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul preşedinte CNSLR Frăţia va fi judecat în libertate.

Fostul preşedinte CNSLR Frăţia va fi judecat în libertate.

20 Iun 2011   •   13:20
Fostul preşedinte CNSLR Frăţia va fi judecat în libertate.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, astazi, punerea in libertate a lui Marius Petcu, fostul presedinte al CNSLR Fratia. Decizia Curtii este definitiva. Reamintim ca Marius Petcu este in arest de la sfarsitul lunii martie si a fost trimis in judecata la Tribunalul Bucuresti, pentru luare de mita.

Marius Petcu a fost trimis in judecata pe 21 aprilie, de procurorii anticoruptie, in stare de arest, fiind acuzat de luare de mita in forma continuata, informeaza realitatea.net.

In rechizitoriul intocmit, procurorii arata ca, in perioada septembrie 2009 - martie 2011, Marius Petcu a primit de la administratorul unei societati comerciale, denuntator in cauza, sume de bani totalizand 1.398.400 de lei, in schimbul atribuirii catre acea societate a unui contract de executie lucrari.

Potrivit DNA, banii au fost primiti in mod repetat, cate 87.400 de lei lunar, o rata reprezentand aproximativ 20% din valoarea fiecarei situatii de lucrari decontate in cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educatie, perfectionare si recreere - Snagov". Pretul negociat al contractului era de 9.234.570 de lei, fara TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fara TVA.

De asemenea, in rechizitoriul DNA se arata ca, pe data de 1 februarie, Petcu a primit, prin intermediar, de la aceeasi persoana denuntatoare, posesia unui imobil situat in statiunea Predeal in valoare de circa 535.165 de lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele transe din mita neplatite inca, cele aferente lunilor urmatoare, sau de a facilita obtinerea de catre aceeasi firma a unei lucrari viitoare.

Pe 24 martie, Marius Petcu a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie dupa ce a primit cu titlu de mita de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentand transele aferente lunilor ianuarie si februarie 2011.

Pe 25 martie, Curtea de Apel Bucuresti a respins propunerea de arestare formulata de procurori, insa ulterior, instanta suprema a dispus arestarea acestuia pentru 29 de zile.

In vederea confiscarii, de catre instanta, a sumei de bani care a facut obiectul infractiunii de luare de mita, in cauza a fost dispusa indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurator, asupra bunurilor mobile si imobile ale lui Petcu, precum si asupra unor sume de bani.

×