x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul preşedinte Ion Iliescu: "Dă-o’n mă-sa de guvernare!"

Fostul preşedinte Ion Iliescu: "Dă-o’n mă-sa de guvernare!"

18 Aug 2009   •   00:00

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, e supărat că PD-L insistă ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe Codul Educaţiei şi a declarat că face o "mare prostie".



"Dă-o în mă-sa de guvernare, deci nu despre guvernare vorbim acum, ci despre un pachet de legi. Asta ar fi o altă prostie, să se condiţioneze soarta unei guvernări de un proiect sau de o lege", a afirmat Iliescu, întrebat dacă PSD trebuie să ia în calcul ieşirea de la guvernare în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pe legile educaţiei. Întrebat din partea cui ar fi o prostie această condiţionare, Iliescu a răspuns: "A celor care o adoptă".

"Ce înseamnă graba asta, ca la repezeală, cu un asemenea corp legislativ, să schimbi învăţământul? Am mai avut în 1948 o asemenea prostie, învăţământul a avut o tradiţie cu cele trei trepte şi a fost stricată ca să ne aliniem sistemului rusesc. Acum se vine cu ceva similar. Noi avem această tradiţie a celor trei trepte bine conturate, vrem să o stricăm deodată cu propunerea de la Miclea?", a afirmat el, citat de Mediafax.

Întrebat cum îşi explică insistenţa PD-L, Iliescu a răspuns: "Nu ştiu, nu înţeleg, probabil că sunt nişte ambiţii prosteşti, să fie legea cu numele celui care a patronat-o. Aşa ceva ne trebuie nouă sau o chestiune făcută cu seriozitate, cu responsabilitate, în care să se pronunţe cei care trăiesc în miezul problemei, şi nu amatorii?". Întrebat dacă este posibilă ruperea coaliţiei guvernamentale în cazul în care PD-L şi PSD nu cad de acord pe asumarea răspunderii Guvernului, preşedintele de onoare al PSD a răspuns: "Este o chestiune adiacentă, nu asta e important".

×
Subiecte în articol: observator guvern ion