x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul sef al IML, audiat la Parchet in "Dosarul Milea"

Fostul sef al IML, audiat la Parchet in "Dosarul Milea"

01 Iul 2004   •   00:00
Fostul sef al IML, audiat la Parchet in "Dosarul Milea"

OBSERVATOR

Profesorul Vladimir Belis, fostul director al IML, a declarat procurorilor ca in dosarul privind moartea generalului Vasile Milea exista mai multe aspecte contradictorii.

Profesorul Vladimir Belis - Aspecte contradictorii in cazul Milea

Profesorul Vladimir Belis, audiat ieri de procurori in dosarul privind moartea generalului Vasile Milea, spune ca exista mai multe aspecte contradictorii, atat in ceea ce priveste autopsia, cat si examenele criminalistice. Fostul director al Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici", s-a prezentat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a discuta cu procurorii in cadrul anchetei privind moartea generalului Vasile Milea, ancheta redeschisa la sfarsitul lunii martie, ca urmare a unor noi informatii publicate in paginile Jurnalului National. Belis a adaugat ca medicul care, in decembrie 1989, a semnat raportul medico-legal in cazul Milea a decedat. Documentul intocmit de el, la acea data, inclina spre concluzia ca generalul s-a sinucis.

"Astazi, dupa 14 ani, trebuie sa punem cap la cap, cu realism si obiectivitate, datele pe care le avem, pentru a spune adevarul despre acel caz. Exista multe aspecte contradictorii in datele pe care le avem atat in ceea ce priveste autopsia, cat si examenele criminalistice", a adaugat profesorul Belis.

Potrivit acestuia, urmatorul termen pentru confruntarea datelor, in cadrul anchetei, a fost stabilit pentru data de 28 iulie. (Andreea Tudorica)
×
Subiecte în articol: observator