x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fotbalistul Ianis Zicu, audiat la DIICOT în dosarul Andreei Marta

Fotbalistul Ianis Zicu, audiat la DIICOT în dosarul Andreei Marta

04 Dec 2012   •   09:31
Fotbalistul Ianis Zicu, audiat la DIICOT în dosarul Andreei Marta

Fotbalistul Ianis Zicu a fost audiat, în această dimineaţă, de procurorii DIICOT, în dosarul în care Andreea Marta, soţia fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, şi sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, sunt cercetate pentru prostituţie şi proxenetism. Potrivit Agerpres, fotbalistul a dat declaraţii în acest dosar în calitate de martor. La ieşirea din sediul Parchetului General, Ianis Zicu nu a dorit să facă niciun comentariu cu privire la audierea sa.

Este cel de-al doilea fotbalist care vine la parchet în dosarul prostituţiei de lux, după audierea de pe 15 noiembrie a lui Gabriel Torje.

Andreea Marta şi Maria Magdalena Lungu au fost reţinute în luna iulie 2012 şi ulterior eliberate de instanţă, într-un dosar în care procurorii DIICOT efectuează cercetări în legătură cu activitatea unui grup infracţional organizat ce se ocupa cu proxenetismul şi prostituţia, coordonat de Andreea-Elena Marta şi Maria Magdalena Lungu.

"Începând cu anul 2010, numitele Andreea-Elena Marta (fostă Lungu), de 28 ani, şi Maria-Magdalena Lungu, de 38 ani, au coordonat această grupare, procedând la racolarea persoanelor cu o situaţie materială foarte bună, cărora le-au facilitat întâlniri cu diferite tinere în vederea practicării prostituţiei, în schimbul unor importante sume de bani. Activităţile de prostituţie - proxenetism au avut loc în principal pe teritoriul României, în municipiile Bucureşti, Tulcea, Braşov şi Călăraşi, dar şi în alte ţări - Italia, Elveţia, Principatul Monaco", informa DIICOT.

Potrivit procurorilor, tinerele ce practicau prostituţia erau racolate de către membrii grupării din rândul persoanelor cu un aspect fizic atrăgător, participante la diferite concursuri de frumuseţe sau prezentări de modă, selecţia fiind riguroasă, în principal, datorită faptului că beneficiarii prestaţiilor sexuale proveneau din rândul persoanelor publice, mediul oamenilor de afaceri, diferiţi cetăţeni străini potenţi financiar sau persoane din lumea mondenă.

"Sumele încasate, deosebit de importante, erau însuşite în cea mai mare parte de către membrii grupării, prostituatele fiind plătite cu sume în jur de 300 - 500 euro. În urma investigaţiilor efectuate, în baza delegării autorităţilor judiciare competente, au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate, care întreţineau raporturi sexuale în folosul grupului infracţional organizat", mai declarau procurorii.

×
Subiecte în articol: ianis zicu diicot prostitutie andreea marta