x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator France Presse: Ministerul de Externe, încredinţat unui profesor fără experienţă în diplomaţie. Ponta va trebui să coabiteze cu Băsescu, inamicul jurat al USL

France Presse: Ministerul de Externe, încredinţat unui profesor fără experienţă în diplomaţie. Ponta va trebui să coabiteze cu Băsescu, inamicul jurat al USL

de Marina Constantinoiu    |    01 Mai 2012   •   20:52
France Presse: Ministerul de Externe, încredinţat unui profesor fără experienţă în diplomaţie. Ponta va trebui să coabiteze cu Băsescu, inamicul jurat al USL

Premierul desemnat al Romaniei, Victor Ponta, a anuntat marti lista Cabinetului sau, cu 21 de portofolii repartizate intre formatiunile aliantei de stanga pe care o conduce, la patru zile de la motiunea de cenzura care a rasturnat Cabinetul lui Mihai-Razvan Ungureanu, anunta agentia France Presse, care citeaza declaratiile lui Victor Ponta din cadrul conferintei de presa in care a facut anuntul.

"In afara premierului, noul Executiv va avea 21 de membri (spre deosebire de precedentul, care avea 17), dintre care patru ministri delegati', noteaza AFP. Din dorinta de a se asigura continuitatea in gestionarea fondurilor europene, un dosar sensibil pentru Romania, ministrul pentru Afaceri Europene din fostul Guvern, Leonard Orban, a fost pastrat in functie, dupa cum a explicat Ponta, noteaza AFP.

"Ministerul Afacerilor Externe a fost incredintat unui fost ministru al Educatiei, Andrei Marga, profesor de filosofie si fost rector al Universitatii Babes-Bolyai de la Cluj, fara experienta in diplomatie', comenteaza France Presse.

"Viceguvernatorul Bancii Centrale, social-democratul Flotin Georgescu, va prelua Ministerul Finantelor, un post pe care l-a mai ocupat intre 1992 si 1996, cand Romania era criticata pentru lentoarea reformelor', mai adauga AFP. "Portofoliul Economiei va merge la un economist liberal necunoscut marelui public si fost sef al administratiei fiscale, Daniel Chitoiu. Justitia va fi condusa de social-democratul Titus Corlatean, a carui principala sarcina va fi de a convinge Bruxelles-ul ca lupta contra coruptiei la nivel inalt va continua fara oprelisti', mai scrie AFP.

"Ponta a fost insarcinat vineri de presedintele Traian Basescu cu formarea noului Guvern, dupa caderea Executivului Ungureanu. Echipa sa va avea un mandat limitat, pana la alegerile legislative prevazute in noiembrie. Ponta va trebui sa coabiteze cu Basescu, inamicul jurat al USL, care vrea sa-l destituie. Mandatul presedintelui se incheie in 2014', remarca AFP.

×
Subiecte în articol: romania guvern Victor Ponta france presse