x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hollande: Franţei nu îi este "ruşine" de politica sa faţă de romi

Hollande: Franţei nu îi este "ruşine" de politica sa faţă de romi

de Mediafax    |    15 Ian 2014   •   00:03
Hollande: Franţei nu îi este "ruşine" de politica sa faţă de romi

Preşedintele francez François Hollande a afirmat marţi că Guvernului nu îi este "ruşine" de politica sa faţă de romi, în timp ce un raport arată că numărul expulzărilor a atins un nivel record în 2013.

 Franţa a expulzat în 2013 aproximativ 20.000 de romi din taberele lor, de două ori mai mult decât în 2012, potrivit unui raport prezentat de Liga pentru Drepturile Omului (LDO) şi Centrul european pentru drepturile romilor (ERRC).

"Dacă vă puneţi întrebarea: ne este oare ruşine pentru tot ce am făcut? Nu", a declarat Hollande în cursul unei conferinţe semestriale de presă, respingând o "politică a cifrelor" şi afirmând că totul a fost făcut în conformitate cu principiul "respectării drepturilor".

"Aceasta este o întrebare foarte dificilă, deoarece efectiv este vorba de o populaţie de origine română, romă, care vine în Franţa, se stabileşte aici şi caută un adăpost", a afirmat preşedintele francez, subliniind totuşi că "nu există alte reguli decât punerea în aplicare a legii, ceea ce încercăm să facem".

Mai multe informatii, pe Mediafax

×
Subiecte în articol: francois hollande franta romi