x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Franţa renunţă la stimulentele acordate romilor care acceptă repatrierea

Franţa renunţă la stimulentele acordate romilor care acceptă repatrierea

07 Dec 2012   •   21:24
Franţa renunţă la stimulentele acordate romilor care acceptă repatrierea

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a anunţat că a fost luată decizia de a nu mai fi acordate ajutoare financiare romilor care acceptă repatrierea în ţările de origine.

"Organizaţiile neguvernamentale şi asociaţiile consideră că aceste ajutoare au contraefecte. Vom schimba acest sistem", a declarat Valls, fără a oferi un calendar concret pentru aplicarea acestei măsuri.

"Aceste ajutoare creau un circuit între România şi Franţa", a mai spus oficialul din Hexagon, care în urmă cu trei luni denunţa "efectele perverse" ale sistemului şi care insistă că este nevoie de o strategie pentru integrarea romilor: "Trebuie să depăşim stigmatizarea în problema romilor, nu pot fi folosiţi ca o minge plimbată dintr-o parte în alta."

Conform asociaţiilor non-guvernamentale din Franţa, numărul romilor din Franţa rămâne constant, între 15.000 şi 20.000, pentru că persoanele expulzate revin.

Ajutorul financiar pentru repatriere a fost de 300 de euro pentru adulţi şi de 100 de euro pentru minori. Anul trecut, peste 10.600 de persoane au beneficiat de acest ajutor, dintre care 2.000 de minori, conform Oficiului francez pentru imigraţie.

×
Subiecte în articol: ţigani repatriere franta stimulente