x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Franţa sprijină aderarea României la OCDE

Franţa sprijină aderarea României la OCDE

05 Mar 2019   •   13:16
Franţa sprijină aderarea României la OCDE

România a primit sprijinul Franței pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), se arată într-un comunicat publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Un avantaj al aderării României la OCDE ar fi creșterea încrederii în economia românească atât a marilor economii ale lumii (SUA, China, Japonia etc), cât și a statelor din regiune cu aspiraţii europene precum Republica Moldova, Macedonia, Albania, Serbia etc, menţionează comunicatul citat.

O altă consecinţă ale acestui act ar fi, potrivit MFP, accesul la instrumentele şi centrele de decizie economică ale OCDE şi posibilitatea de a contribui la guvernanţa economică global.

De asemenea, România ar primi asistenţă în materie de politici publice din partea membrilor OCDE prin realizarea unor evaluări periodice.

Înfiinţată în anul 1961, OCDE joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor considerate dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 36 de state membre OCDE deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.

×