x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fratele cel mare

Fratele cel mare

de Alex Nedea    |    11 Noi 2005   •   00:00
Fratele cel mare

Testele ADN au confirmat ca Neculai Manalau este tatal natural al lui Culita. Copilul gasit dupa opt ani de la disparitie de Jurnalul National si-a intalnit ieri fratiorii.

"El este fratele meu", a zis ieri Culita - Adrian pentru prima data in viata lui, strangand in palma mana lui Florin, fratiorul sau de 5 ani. L-a plimbat prin Centrul de Plasament "Ciresarii II" care i-a fost casa timp de opt ani, cata vreme a fost cautat de parintii sai. Tatal baiatului i-a adus pe cei trei frati la Bucuresti: pe Petronela, de 12 ani, pe Malina, de 7 ani, si pe Florin, voinicul care zice la peste "chieste" si la pistol "chistol", asa cum se vorbeste la ei in satul Puscasi din judetul Vaslui. Inconjurat dintr-o data de atatea rubedenii, baiatul disparut in 1997 nu stia cum sa reactioneze, se uita mai mult in pamant si vobea putin. Degeaba il tot lua Florin in brate si-l mangaia. Statea stana de piatra. "Adrian, mierji acasi?", il intreba in grai moldovenesc fratiorul de 5 ani. Iar Culita raspundea ca la Bucuresti: "Da, maa, merg!". In ziua cand Culita a disparut fara urma, Petronela, sora cea mare, avea 6 ani. Isi mai aduce si acum aminte de cum se bateau ei doi in pat la parinti si despre trasnaile pe care le faceau impreuna. Fratii i-au povestit cum la el in sat sunt dealuri si ca la iarna se face derdelus. Iar Culita a zambit. In viata lui nu s-a dat cu o sanie. Insa pana Adrian va ajunge acasa vor mai trece saptamani, intrucat numai dupa un proces va putea sa se intoarca in familie. Pana atunci, parintii o sa trebuiasca sa bata sutele de kilometri cu trenul, cate sunt de la Vaslui la Bucuresti, pentru a-l vizita. "Mi-e teama ca acum, cand o sa ne intoarcem acasa, el sa nu creada ca l-am abandonat din nou. Il vrem cat mai repede", ne-a spus tatal. "Cu siguranta ca vor fi ceva probleme de adaptare pentru Culita. E o situatie noua pentru el, e o familie noua, o casa noua. Dar dorinta lui de a ajunge acasa e mare si asa il va face ca incet-incet sa se adapteze", ne-a spus Cristina Gotia, psihologul Centrului de Plasament "Ciresarii II". Adrian Balalau a disparut in toamna anului 1997 in timp ce parintii nu erau acasa. Dupa doi ani de cautari, rudele l-au crezut mort si ii faceau parastas la biserica. Acum doua saptamani, Jurnalul National a publicat poza copilului cautat si asfel a putut fi recunoscut de un fost angajat al Centrului de Plasament "Ciresarii II".

FRATI
"Cand eram mici obisnuiam sa ne batem. Dupa ce a disparut mi-a fost dor de el
Petronela, sora lui Culita
FARA SPERANTE
"Dupa doi ani am inceput sa-i fac parastas la biserica. Ii faceam saptamanal pomenirea"
Rodica Ciobanu, bunica

ATI VAZUT ACEST COPIL?
Baiatul din imagine are 15 ani si e din localitatea Murighiol, judetul Tulcea. A parasit domiciliul in luna mai 2005, ultima oara fiind vazut in municipiul Constanta. Are inaltimea de 1,55 m, parul saten deschis, fata ovala si ochii albastri.

Cei care recunosc acest copil sau care pot oferi informatii despre el sunt rugati sa sune la 112 sau la redactia Jurnalului National.

×
Subiecte în articol: observator culita