x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul băieţelului ucis de câini: Fratele lui Ionuţ Anghel, audiat de procurori, în prezenţa unui psiholog

Dosarul băieţelului ucis de câini: Fratele lui Ionuţ Anghel, audiat de procurori, în prezenţa unui psiholog

19 Noi 2013   •   11:27
Dosarul băieţelului ucis de câini: Fratele lui Ionuţ Anghel, audiat de procurori, în prezenţa unui psiholog

Fratele lui Ionuţ Anghel va fi audiat astăzi de procurorii Parchetului instanţei supreme, la sediul unui centru, în prezenţa unei comisii specializate din care face parte şi un psiholog.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, procurorii au reluat audierile în cazul lui Ionuţ Anghel, care în 2 septembrie a fost omorât de câini, pe un teren privat de lângă Parcul Tei din Capitală, după ce o perioadă acestea au fost întrerupte, pentru a fi făcute rapoarte biocriminalistice şi unele experimente judiciare.

În cadrul anchetei, procurorii vor vorbi marţi cu fratele lui Ionuţ Anghel, în prezenţa unei comisii speciale. Anchetatorii şi alte persoane care trebuie să fie prezente la audierea băiatului, printre care şi un psiholog, vor merge, cel mai probabil, la sediul unui centru din Capitală, unde vor vorbi cu acesta, au precizat sursele citate.

Audierile vor continua şi zilele următoare, urmând să fie chemate mai multe persoane pentru a da declaraţii în calitate de martori, la sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei.

Dosarul penal a fost deschis în 3 septembrie de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului instanţei supreme, care fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie anunţa, în 27 septembrie, că reprezentanţii legali ai Administraţiei Domeniului Public al Sectorului 2, ai SC Tei Rezidenţial SRL Bucureşti, precum şi Constantin Ciorăscu au fost citaţi pentru a li de aduce la cunoştinţă învinuirile şi pentru a fi audiaţi în calitate de învinuiţi, în cauza având ca obiect decesul lui Ionuţ Anghel.

În 2 octombrie au fost la Parchetul instanţei supreme directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 2, Cristian Lemnaru, şi Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuţ Anghel a fost omorât de câini.

Părinţii lui Ionuţ Anghel au fost audiaţi în 30 septembrie de procurorii Parchetului instanţei supreme.

Anchetatorii i-au mai audiat pe Aurica Anghel, bunica lui Ionuţ, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Carmen Secăreanu, preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, Marcela Pîslă, preşedinta Asociaţiei "Cuţu, cuţu", Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuţ Anghel a fost omorât de câini, şi Octavian Sandu, bărbatul care l-a adus pe fratele lui Ionuţ Anghel la bunica acestuia, în Parcul Tei

Poliţiştii au amendat, în septembrie, firma SC Tei Rezidenţial SRL, care are în administrare terenul unde a fost ucis de câini Ionuţ Anghel. Reprezentanţii firmei au primit o amendă de 2.000 de lei pentru că nu aveau un plan de pază a proprietăţii, declarau pentru MEDIAFAX surse din Poliţia Capitalei. De asemenea, paznicul proprietăţii a fost amendat de poliţişti cu 300 de lei pentru că nu avea atestat, acesta nefiind calificat pentru a presta servicii de pază.

×