x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fratele lui Videanu, impuscat pe autostrada

Fratele lui Videanu, impuscat pe autostrada

19 Apr 2005   •   00:00

Fratele lui Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, a fost ranit duminica dupa-amiaza de alicele trase cu o arma de vanatoare de o persoana deocamdata necunoscuta.

  • de EDUARD PASCU, ION ALEXANDRU
  • OBSERVATOR

  • TACERE. Primarul Adriean Videanu a evitat cu nonsalanta sa comenteze evenimentul
    Autoritatile au declansat o ancheta privind circumstantele in care s-a produs evenimentul.

    Duminica, la ora 14:20, ofiterul de serviciu de la Dispeceratul 112 al Politiei Capitalei a fost sesizat ca la Spitalul de Urgenta Floreasca a fost internat Marian Videanu, in varsta de 47 de ani, din judetul Teleorman, cu diagnosticul plaga impuscata "scalp parietal dreapta si hemitorace drept, cu retentie de corp strain". Acesta nu este nimeni altul decat fratele primarului general al Capitalei. Victima prezenta in momentul internarii tensiune 20 si era in stare de soc traumatic, neputand fi audiata imediat. Echipa de politisti din cadrul Politiei Capitalei a audiat martorii si a stabilit ca aceia in masura sa ancheteze evenimentul sunt politistii de la IPJ Giurgiu.

    OPRIREA. O echipa de la IPJ Giurgiu a demarat cercetarile si l-a audiat, in comuna Roata de Jos, pe Alexandru Boroi, cel care l-a adus la spital pe Marian Videanu. Acesta a declarat ca, in timp ce se deplasa pe autostrada, dinspre Pitesti spre Bucuresti, Marian Videanu i-a cerut sa opreasca masina la marginea unei paduri situate la kilometrul 44 pentru a-si satisface necesitatile fiziologice. Marian a inaintat in padure aproximativ 15 metri, moment in care a fost impuscat. "Ieri am audiat victima si am ridicat de la domiciliul lui Alexandru Boroi doua arme de vanatoare, una de calibru 12 mm si alta de 5,6 mm. Totodata, am recuperat pentru ancheta si alica de calibru 9 mm, extrasa din corpul victimei, cat si hainele in care era imbracat Videanu", ne-a declarat comisarul-sef Nicolae Niculescu, seful Serviciului Arme din cadrul IPJ Giurgiu. Din primele informatii, Boroi si fratele primarului Capitalei sunt colegi si lucreaza la schela de foraj a SNP Petrom din comuna Roata de Jos, judetul Giurgiu. Aceasta este varianta oficiala prezentata de autoritati, desi se vehiculeaza ideea ca Marian Videanu este angajat la firma fratelui sau, Marmosim. Surse judiciare ne-au declarat insa ca protagonistii incearca sa ascunda adevarul privind circumstantele in care s-a produs evenimentul.

    NECONCORDANTE. Din surse judiciare am aflat ca fratele primarului general ar fi fost la Bucuresti, unde ar fi vrut sa cumpere o masina si ca in drum spre Pitesti a avut loc evenimentul. In schimb, politistii comunica oficial ca Alexandru Boroi si Marian Videanu veneau de la Pitesti spre Bucuresti. Plecand de la aceste neconcordante, si tinand seama de cele doua arme de vanatoare gasite la Boroi, se poate pune intrebarea daca nu cumva a fost vorba de o vanatoare ilegala. In aceasta perioada, vanatoarea este deschisa doar pentru vanatul ursilor si, dupa cum ne-a declarat Adrian Tibu, purtatorul de cuvant al ministrului Agriculturii, "pe o raza de 40 de kilometri in jurul Bucurestiului nu exista ursi decat la gradina zoologica. Daca au vanat, inseamna ca avem de-a face cu braconieri". Parchetul de pe langa Tribunalul Giurgiu ancheteaza evenimentul si circumstantele producerii acestuia. Primarul Capitalei n-a raspuns ieri la telefon pentru a oferi alte amanunte.

    A SCAPAT IEFTIN
    Medicul Constantin Olteanu, cel care l-a operat pe Marian Videanu, ne-a declarat ieri ca starea pacientului este stabila si ca urmeaza a fi externat in doua-trei zile. Interventia chirurgicala la care a fost supus fratele primarului Capitalei a constat in extragerea glontului, care se afla la nivel superficial in toracele drept, fara a-i fi lezat plamanul. "La internare, pacientul prezenta un traumatism craniocerebral fara pierdere de cunostinta, care nu a necesitat sutura. Acele excoriatii ar putea fi legate de lesinul suferit in urma respectivului accident si datorate caderii", a mai spus dr. Olteanu. (Oana Antonescu)
    ×
    Subiecte în articol: observator videanu