x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Frăţia politică PDL-PNL arbitrează serviciile publice în Ploieşti

Frăţia politică PDL-PNL arbitrează serviciile publice în Ploieşti

de Gabi Golea    |    14 Ian 2014   •   20:22

Conflictul politic în USL a apărut în urma tensiunilor dintre PSD şi PNL la nivel local, care au blocat protocoalele de colaborare dintre cele două partide în câteva judeţe. Cazul de la Ilfov, unde PNL şi PDL au „pactizat“ în dauna alianţei politice de la nivel naţional, este cel mai notoriu. Interesele economice şi nu cele doctrinare sunt cele care dictează la nivel local alianţe contrare înţelegerilor politice la nivel naţional.

În speţă, Ilfovul, tărâmul speculaţiilor imobiliare, arată că afacerile sunt transpartinice. Un caz asemănător este semnalat şi la Ploieşti. Aici, o înţelegere „mutuală“ PDL-PNL pare să domine o serie de decizii la nivel municipal. Comisia pentru utilităţi publice, calitatea vieţii şi protecţia mediului din cadrul Consiliului Local Ploieşti este condusă de Gheorghe Sârbu, prim-vicepreşedinte PDL Ploieşti. Secretarul comisiei este Iulian Liviu Teodorescu, în acelaşi timp şi viceprimar al municipiului, şef al liberalilor din Ploieşti.

Cei doi se înţeleg de minune atunci când se dezbat în special decizii legate de gestionarea deşeurilor şi resturilor menajere. Deşi Sârbu se află în incompatibilitate, fiind director general al unei firme de salubritate, el ia parte activă la stabilirea tarifelor pentru aceste servicii. Firma pe care o conduce, Itecol Tehnica SRL, are contracte cu 19 primării din Prahova dar, în acelaşi timp, şi un contract cu firma care gestionează rampa de depozitare de la Boldeşti-Scăieni.

Stabilirea tarifelor pentru rampa de la Boldeşti este tergiversată de Comisia din Ploieşti, deşi ele sunt aprobate de Consiliul Judeţean, deoarece „mişcarea“ lor ar influenţa afacerile conduse de fruntaşul PDL. Itecol Tehnica SRL, proprietatea unor italieni – fraţii Pilero – anchetaţi de autorităţile antimafia din Italia, are pe deasupra şi licenţele expirate. Totuşi, viceprimarul PNL acceptă starea de fapt şi sprijină astfel o politică de tarifare în favoarea unei firme în insolvenţă, dar foarte activă în localităţile cu primari PDL. „Frăţia gunoaielor“ este, iată, foarte solidă şi nu pute nimănui.  

×