x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Frăţie neagră a permiselor

Frăţie neagră a permiselor

de Gabi Golea    |    18 Iun 2008   •   00:00
Frăţie neagră a permiselor

Preotul din Vedea, Laurenţiu Floroiu, are la mînă toată poliţia din Argeş, nu numai poliţia rutieră. Slujitorul Domnului are acces la bazele de date ale poliţiei şi poate afla în două minute toate informaţiile despre orice persoa­nă sau despre orice autovehicul înmatriculat în România.

Preotul din Vedea, Laurenţiu Floroiu, are la mînă toată poliţia din Argeş, nu numai poliţia rutieră. Slujitorul Domnului are acces la bazele de date ale poliţiei şi poate afla în două minute toate informaţiile despre orice persoa­nă sau despre orice autovehicul înmatriculat în România.


Relaţiile bune dintre Slujitorul Domnului şi şeful Servi­ciului Pu­blic Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Ve­hi­cu­lelor (SPCRPCIV) Argeş se mă­soa­ră în bani, aşa ex­pli­cîndu-se probabil şi faptul că în doar trei luni Floroiu a obţinut fra­u­du­los aproape 40.000 RON. Conform procurorilor, preotul a colaborat la multe cazuri direct cu Codruţ Vlăs­ceanu, denumit în cadrul reţelei “Codru”.

Potrivit DGA şi DNA, în perioada martie-aprilie 2008, preotul ar fi pre­tins suma totală de 12.500 de euro, dar a primit 10.500 de euro (aproape 40.000 de lei), o mare parte din bani fiindu-i oferită chiar de investigatorii sub acoperire. Doi investigatori sub acoperire i-au ofe­rit lui Floroiu sumele de 4.000 şi 2.000 de euro, iar un denunţător 4.500 de euro, se arată în referatul trimis instanţei pentru arestarea preventivă a acuzatului.


PERCHEZIŢII. Aflaţi deja de cî­teva zile în arest, comisarii-şefi Co­­druţ Vlăsceanu şi Vasile Voi­nea, şe­­ful, respectiv ad­junc­tul SPCRPCIV Argeş, alături de alţi doi poliţişti au fost duşi luni noapte în sediul instituţiei pe care o condu­ceau pentru confruntări şi per­che­ziţii. Acţiunea a vizat confruntarea celor patru cu probe la faţa locului, după ce bi­ro­u­rile în care aceştia au lucrat au fost desi­gilate pentru o nouă per­che­zi­ţi­o­nare.

Potrivit DNA, în pe­­rioada martie-iunie 2008 în Argeş şi-a des­fă­şu­rat activitatea un grup in­fracţional organizat, care a ac­ţi­o­nat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru ca în schimbul banilor să le faciliteze obţinerea permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.


REŢEAUA. Conform procurorilor, reţeaua era împărţită în patru grupuri “profesionale”. În primul rînd, în reţea erau persoane care aveau sarcina de a racola de pe raza mai multor judeţe persoane care do­reau să “plătească” pentru obţinerea permisului de conducere. Apoi alţi membri ai grupului se ocupau de schimbarea domiciliului viitorilor şo­feri pe raza judeţului Argeş. Aceş­tia colaborau cu proprietarii de imobile dispuşi să asigure primirea în spa­ţiu şi cu funcţionarii din poliţie, precum şi cu funcţionari din serviciile publice comunitare de evidenţă a per­soanei. Un al treilea grup e format din patronii unor şcoli de şoferi, care se ocupau de constituirea do­sa­re­lor în baza unor acte falsificate. În vîrful piramidei se află func­ţionari şi poliţişti din cadrul SPCRPCIV Argeş.

Înalta Curte de Casaţie şi Jus­tiţie decide astăzi dacă menţine măsura arestării preventive în cazul celor 18 persoane acuzate de co­rup­ţie în dosarul permiselor ilegale de conducere de la Argeş.

×
Subiecte în articol: observator argeş