x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fraudă de 80.000 de euro la Penitenciarul din Târgu-Jiu

Fraudă de 80.000 de euro la Penitenciarul din Târgu-Jiu

de Gabriela Mladin    |    16 Aug 2011   •   21:00
Fraudă de 80.000 de euro la Penitenciarul din Târgu-Jiu

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie din Targu-Jiu cerceteaza de aproape trei luni modul in care a fost cheltuite aproape 80.000 de euro, fonduri provenite din bugetul Uniunii Europene. Exista suspiciuni ca banii au fost incasati pentru programe de reeducare si pe cultura care nu au fost efectuate. Ieri, la sediul DNA din Targu-Jiu au fost adusi mai multi detinuti pentru a fi audiati in acest dosar.

Vizata de ancheta este intreaga conducere a Penitenciarului Tar­gu-Jiu si mai multi angajati care au fost implicati in acest proiect european. Procurorii anticoruptie din Targu-Jiu s-au sesizat din oficiu, dupa ce au aparut informatii cu privire la faptul ca mai multe cursuri pe programele de reeducare nu au fost efectuate, desi proiectul european fusese aprobat si banii fusesera incasati de catre conducerea penitenciarului.

Banii provin din fondurile europene, iar valoarea prejudiciului se ridica la suma de 80.000 de euro. Anchetatorii verifica de aproape trei luni aceste informatii, timp in care au audiat deja foarte multi detinuti.

Ieri, la sediul DNA din Targu-Jiu au mai fost audiati cativa dintre ei. Detinutii au calitatea de martori, ei sunt intrebati cu privire la realizarea acelor cursuri pentru care Penitenciarul a incasat banii din bugetul Uniunii Europene.

Pe de alta parte, exista informatii ca in aceasta cauza este verificata si achizitia directa facuta de Penitenciarul Targu-Jiu de la omul de afaceri Gheorghe Orzan privind un sistem de supraveghere video. Trebuie precizat faptul ca sotia acestuia este sefa Serviciului de IT din cadrul Penitenciarului Targu-Jiu. Pe de alta parte, nu doar aceasta achizitie a fost facuta fara licitatie, procurorii anticoruptie din Targu-Jiu descoperind ca achizitiile directe sunt o practica uzuala a institutiei.

Pana in acest moment, condu­cerea Penitenciarului din Targu-Jiu nu a comentat informatia, precizand doar ca exista o ancheta, iar in masura in care sefii vor fi de acord cu un punct de vedere, acesta va exista zilele urmatoare.

×
Subiecte în articol: observator bani targu jiu penitenciar furt dna