x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Frauda de la legea pensiilor, reclamată la Strasbourg

Frauda de la legea pensiilor, reclamată la Strasbourg

de Irina Cristea    |    19 Oct 2010   •   00:00
Frauda de la legea pensiilor, reclamată la Strasbourg

Europarlamentarii reuniţi la Strasbourg sunt, de acum, "la zi" cu informaţiile privind scandalul din Parlamentul României, Legea pensiilor şi acuzaţiile de fraudare a votului.





Socialiştii Daciana Sârbu, Ioan Enciu şi Cătălin Ivan au purtat luni, în deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului European (PE), tricouri albe inscripţionate cu mesajul "80 # 170 Romanian Parliament disolved by FRAUD" ("Parlamentul român, dizolvat de fraudă") şi i-au pus în temă pe colegii din celelalte 26 de state membre ale Uniunii Europene (UE) cu cele petrecute la controversatul vot pe Legea pensiilor. "Preşedintele Camerei Deputaţilor, una dintre cele două Camere ale Parlamentului României, a numărat cei 80 de deputaţi aflaţi în sala de şedinţe şi a anunţat că rezultatul este de 170", a explicat Daciana Sârbu în plen.

Ea a precizat că votul viza proiectul noii legi a pensiilor, care "prevedea creşterea excesivă a vârstei de pensionare, egalizarea acesteia între femei şi bărbaţi, precum şi o recalculare care înseamnă, de facto, diminuarea cuantumului pensiilor pentru un număr mare de pensionari".

Cătălin Ivan a declarat, la rândul său, în plenul PE, că doreşte să i se adreseze preşedintelui Legislativului european, Jerzy Buzek, care şi-a declarat susţinerea pentru Guvernul PDL cu ocazia vizitei făcute recent la Bucureşti. "Îi spun domnului Buzek că de mai bine de o lună România nu mai are Parlament, de mai bine de o lună nu se mai ţin întrunirile în Parlamentul României şi nu se mai iau decizii, deoarece a fost fraudată Legea pensiilor", a afirmat eurodeputatul PSD, subliniind că "frauda a devenit practică parlamentară a Puterii din România". Ioan Enciu a spus în plenul PE că măsurile anticriză adoptate de Guvernul de la Bucureşti "sunt un atentat la drepturile fundamentale ale omului" şi a cerut Comisiei Europene "să ia atitudine faţă de măsurile de austeritate adoptate de Guvernul român".

×
Subiecte în articol: observator