x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fregata "Regina Maria" - A venit fara comandant

Fregata "Regina Maria" - A venit fara comandant

26 Iul 2005   •   00:00
Fregata "Regina Maria" - A venit fara comandant

Fregata "Regina Maria", care a sosit ieri in dana militara a Portului Constanta, in prezenta presedintelui Traian Basescu, nu are comandant la ora actuala, a declarat seful Comandamentului Operational Naval (CON), contraamiral de flotila Neculai Surla, transmite Mediafax.
El precizat ca fostul comandant, capitan comandor Valentin Borsaru, a fost trimis in tara si pus la dispozitia CON dupa incidentul petrecut in urma cu aproape o luna la bordul navei, cand o parte dintre membrii echipajului au refuzat hrana dupa ce au aflat despre intrarea in vigoare a unei ordonante prin care diurna le era injumatatita.

ANCHETA. Potrivit lui Neculai Surla, o data cu venirea in tara a echipajului de pe fregata "Regina Maria", va numi o comisie de ancheta care va lamuri situatia. Contraamiralul de flotila a mai spus ca nava a fost adusa in tara de comandorul Sorin Learschi, care, de fapt, este comandantul celeilalte fregate, "Regele Ferdinand", si care si-a indeplinit misiunea.

Fregata "Regina Maria" a sosit ieri, la ora 11:00, in dana militara a Portului Constanta, in prezenta presedintelui Traian Basescu si a ministrului Apararii, Teodor Atanasiu, comandorul Sorin Learschi coborand de pe fregata si prezentandu-le acestora onorul. Fregata a fost preluata printr-un acord incheiat in 2003 intre Guvernul Romaniei si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Nava a trecut in ultimele luni printr-un proces de modernizare, urmat de efectuarea unor probe in mars pe mare.

×
Subiecte în articol: observator Regina Maria fregata