x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Frontiera, ca o brânză! Aproape 20 de migranți pakistanezi s-au plimbat lejer peste granițele României

Frontiera, ca o brânză! Aproape 20 de migranți pakistanezi s-au plimbat lejer peste granițele României

de Dragos Bota    |    30 Aug 2016   •   13:21
Frontiera, ca o brânză! Aproape 20 de migranți pakistanezi s-au plimbat lejer peste granițele României
Sursa foto: FOTO: pressalert.ro

18 migranți au intrat și au ieșit ilegal din România, în 24 de ore, în drumul lor spre vestul Europei, cu toată alerta în care se află autoritățile din țara noastră.

Aceștia au intrat din Serbia în prima zi a lunii august, pentru ca în ziua următoare să ajungă în Ungaria, trecând ilegal granița prin județul Arad. Grupul a fost prins de polițiștii maghiari, iar cei 18 au fost returnați în România, în baza tratatului de readmisie, toți declarând că sunt din Pakistan, scrie pressalert.ro.

Pentru că nu aveau asupra lor niciun fel de document, pakistanezii au fost duși în centrul din localitatea arădeană Horia al Inspectoratului General pentru Imigrări, iar astăzi au fost aduși sub escorta celor de la Imigrări și a mascaților de la Poliția Timiș la Curtea de Apel Timișoara unde s-au judecat cererile IGI de prelungire a ținerii în custodie publică a acestora pentru alte 5 luni.

”Am făcut demersuri pe lângă Ambasada Republicii Islamice Pakistan din București, în 9 august, pentru a-i identifica și a primi documente care să ne permită ca ulterior să îi returnăm în țara de origine. Până acum nu am primit niciun răspuns oficial și solicităm prelungirea custodiei publice deoarece există pericolul dispariției acestor cetățeni”, a susținut consilierul juridic al IGI în fața instanței.

Vezi ce reacție au avut pakistanezii când au aflat că vor fi trimiși acasă, pe pressalert.ro

FOTO: pressalert.ro

 
 

 

 

 

×
Subiecte în articol: pakistan migranti refugiati granita frontieră