x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Frunda: România are motive să fie foarte îngrijorată de situaţia din Ucraina

Frunda: România are motive să fie foarte îngrijorată de situaţia din Ucraina

16 Iun 2014   •   16:12
Frunda: România are motive să fie foarte îngrijorată de situaţia din Ucraina

Organismele internaţionale trebuie să se implice pentru soluţionarea crizei din Ucraina, a declarat la RFI Gyorgy Frunda, consilier onorific al premierului Victor Ponta.  În opinia lui Gyorgy Frunda, "sunt semne politice care ne dau dreptul de a fi foarte îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în imediata noastră vecinătate. Prevenirea, tratamentul este unul singur, ca organismele internaţionale să se implice. Este, cred eu, nevoie de întrunirea Consiliului de Securitate al ONU, este nevoie de discutarea între Rusia, Ucraina, Uniunea Europeană şi Statele Unite, au avut loc tentative, fără rezultate eficiente".

Consilierul onorific al premierului precizează că "România e vecin direct cu Ucraina, e la câteva sute de kilometri de Rusia. Este evident că trebuie să ne îngrijorăm şi să facem paşii necesari pentru prevenirea unui eventual atac sau pentru prevenirea unui conflict care să ne afecteze în mod direct. Cred că discutarea cu NATO, relaţiile cu această organizaţie, aducerea trupelor americane NATO pe teritoriul României sunt toate măsuri menite a proteja ţara noastră de un eventual conflict. România nu este expusă direct, dar când războiul e la câteva zeci, câteva sute de kilometri de tine, atunci este motiv de îngrijorare".

Gyorgy Frunda este de părere că "Rusia vrea să restabilească, într-un fel sau altul, graniţele fostului URSS, Rusia cu o întârziere de 15-20 de ani reacţionează la măsurile luate de către UE şi NATO, care au făcut paşi înspre est, acum Rusia spune că trebuie să se apere, dar nu asta este soluţia. Cred că la ora actuală, la nivel mondial, terorismul, uitaţi-vă la ce se întâmplă în Irak, este un duşman comun, mult mai important decât conflictul zonal între Rusia şi Ucraina".


×