x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fruntaşi liberali, "invitaţi" la DNA

Fruntaşi liberali, "invitaţi" la DNA

de Monalise Hihn    |    12 Mar 2010   •   00:00
Fruntaşi liberali, "invitaţi" la DNA

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, viceprimarul Florin Oancea şi trei directori din cadrul instituţiei au primit "invitaţii" din partea DNA, Serviciul Teritorial Alba-Iulia.



Florin Oancea spune că a primit o citaţie pe care sunt trecute un număr de dosar, data şi ora la care trebuie să se prezinte în faţa procurorilor: "Pe citaţie nu scrie decât numărul unui dosar, 25/2010. Nu ştiu de ce am fost chemat. Sigur că procurorii pot să cheme pe oricare ales local să dea explicaţii în legătură cu activitatea sa". Oancea a fost citat pentru data de 12 martie, în timp ce directorii la 11 martie iar primarul, săptămâna viitoare, la data de 16.

Directorul economic, Viorica Nicula, a şi dat explicaţii procurorilor. Ea a fost întrebată despre un împrumut bancar care nici măcar nu a fost contractat: "M-am prezentat la DNA, Serviciul Teritorial Alba-Iulia. Mi s-au adresat întrebări despre un împrumut bancar de circa o mie de miliarde de lei vechi, pe care l-ar fi contractat Primăria. Nu există un astfel de credit. Le-am explicat că toate împrumuturile s-au făcut în baza legii şi că nu a mai existat un alt credit din 2008 încoace.

Am întrebat şi de ce pe citaţie nu a fost trecută nici o calitate, ci doar un număr de dosar, data şi ora la care trebuia să mă prezint şi mi s-a spus că este vorba despre o anchetă preliminară. Din ceea ce ştiu, este vorba despre un denunţ anonim".

CERCETĂRI PENTRU INVESTIŢII APROBATE ACUM DOI ANI
Surse neoficiale spun că ar fi vorba despre un denunţ anonim, în urma căruia DNA cercetează modul în care s-au cheltuit banii pentru trei mari investiţii din oraş: Aqualand, Cetatea Devei şi Parcul Bejan. Surprinzător, două din aceste investiţii nu sunt finalizate, adică Aqualand şi Cetatea. Ele au primit aprobarea consilierilor locali de mai bine de doi ani. Primarul Mircia Muntean a fost ales membru al Biroului Politic al Partidului Naţional Liberal în cadrul congresului de săptămâna trecută, în timp ce Florin Oancea este preşedintele Organizaţiei municipale Deva a Partidului Naţional Liberal.

×
Subiecte în articol: observator pnl dna