x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fundaţia Mereu Aproape. Zilele porţilor deschise

Fundaţia Mereu Aproape. Zilele porţilor deschise

30 Sep 2011   •   14:22

Rezonand cu ideea de a reinvia spiritul de comunitate si de a pune in valoare potentialul de civism existent, Fundatia “Mereu Aproape' si Observator Antena 1, in parteneriat cu fundatia Vodafone si Jurnalul National, pun la bataie toate resursele de care dispun in vederea constientizarii si sensibilizarii opiniei publice asupra problemelor comunitatilor urbane si rurale din Romania prin campania “Lasati-ma sa invat!'.

Odata cu debutul acestei campanii la 12 septembrie (prima zi de scoala) au inceput sa “curga' telefoanele si mesajele de la romanii din tara si din strainatate cu dorinta de a veni in ajutorul copiilor de la sate.

Pentru ca au fost multi cei care au sunat la relatii cu publicul, la Observator, au scris pe site-ul Fundatiei Mereu Aproape sau pe pagina de Facebook a campaniei, am decis sa organizam 'ZILELE PORTILOR DESCHISE'. Toti cei sensibilizati de cazurile prezentate in Observator si in Jurnalul National si care nu au avut posibilitatea de a le trimite direct cazurilor ajutoare o pot face prin intermediul Fundatiei Mereu Aproape, respectiv, pot aduce/dona carti sau obiecte de imbracaminte. Va invitam sa va alaturati campaniei de suflet! Toti cei care vor sa dea o mana de ajutor, sa se implice in orice fel, pot afla mai multe detalii la 021.20.30.337 sau 021.20.87.691 sau mereuaproape@intact.antena1.ro.

Colectarea se va face in cladirea ICA de langa Intact Media Center. Va asteptam la intrarea din strada Garlei, intervalul orar: 08:00-18:00.

Lipsa bibliotecilor scolare din zonele rurale, a fondului de carte atat in zona urbana, dar in mod cu totul special in zonele rurale ( sate, comune, orase cu numar mic de locuitori), lipsa apetitului pentru lectura, lipsa unor centre de alfabetizare ( cu adresabilitate speciala catre copiii nevoiasi proveniti din zonele rurale), o legislatie care nu incurajeaza si nu sustine cultura si fondul de carte au dus la ideea unei campanii intitulata “Lasati-ma sa invat' a carei perioada de derulare este septembrie 2011 - 30 iunie 2012, si care are ca scop infiintarea de biblicoteci in zonele rurale, redeschiderea apetitului pentru lectura, crearea a minim 10 centre de alfabetizare, modificarea legislatiei cu privire la fondul de carte si cultura extinderea evenimentului in afara granitelor tarii, prin crearea si imbunatatirea fondului de carte pentru copiii romani din diaspora, in special in Italia si Spania, acolo unde numarul romanilor este cel mai mare.

Puteti afla mai multe despre campania Lasati-ma sa invat'! si despre cazurile prezentate pe www.fundatiamereuaproape.ro.

×