x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Funeriu, ministrul Educaţiei JIGNEŞTE 20 de generaţii de profesori şi elevi: ”România ar fi arătat altfel dacă cei care au între 38 şi 18 ani nu ar fi fraudat bacalaureatul”

Funeriu, ministrul Educaţiei JIGNEŞTE 20 de generaţii de profesori şi elevi: ”România ar fi arătat altfel dacă cei care au între 38 şi 18 ani nu ar fi fraudat bacalaureatul”

30 Iun 2011   •   13:12
Funeriu, ministrul Educaţiei JIGNEŞTE 20 de generaţii de profesori şi elevi: ”România ar fi arătat altfel dacă cei care au între 38 şi 18 ani nu ar fi fraudat bacalaureatul”

Aflat, azi, la Craiova, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat ca examenul de bacalaureat din 2011 este "cel mai corect" din ultimii 20 ani, apreciind ca daca ultimele "20 de generatii", adica "cei care au intre 38 si 18 ani", nu ar fi "fraudat" examenul, atunci Romania ar fi aratat altfel.

'Cum ar arata Romania azi daca 20 de generatii care au dat bacalaureatul nu ar sti ce este spaga, nu ar sti ce este frauda? Daca 20 de generatii, adica toti cei care au intre 38 si 18 ani, nu ar fi fraudat. Daca pentru ei frauda ar fi ceva inexistent, Romania arata altfel", a declarat ministrul Funeriu.

El a sustinut ca in mandatul sau de ministru al Educatiei s-a schimbat perceptia la Bruxelles despre invatamantul si cercetarea din Romania.

"Este pentru prima data cand presa nu vorbeste la bacalaureat despre modul in care s-a fraudat in nu stiu ce scoala. Vorbiti despre faptul ca cei care au vrut sa fraudeze au fost prinsi. In acest scurt mandat, am reusit sa dam o lege a educatiei care este apreciata de colegii nostri europeni. In acest an si jumatate de mandat s-a schimbat radical perceptia despre ce se intampla in invatamantul si in cercetarea din Romania la Bruxelles. Sigur, inainte de mine aveam un om care nu vorbea nici macar o limba straina?', a mai spus Daniel Funeriu.

Intrebat despre cunostintele de limba romana, ceva mai importante, respectiv despre gafa monumentala pe care a facut-o in Parlamentul Romaniei, cu declinarea substantivului 'coleg', Funeriu a replicat: 'Nu-mi e rusine pentru eroare, m-as bucura ca in politica termenul coleg sa fie de gen neutru'. Funeriu sustine ca in momentul in care a sustinut ca substantivul "coleg" este de genul neutru se gandea la cuvantul "cadru", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Toti oamenii de buna credinta care au urmarit acest mare subiect au remarcat un lucru foarte simplu, si anume ca, in plenul Senatului, domnul Georgica Severin imi spusese ca, dupa ce folosisem cuvantul 'cadru', ca acest cuvant este de genul feminin. Cand am mers la tribuna sa-i spun ca este genul neutru, dintr-o neatentie am folosit cuvantul 'coleg', desi eu ma gandeam la cuvantul 'cadru', a afirmat Daniel Funeriu. 'Nu-mi este rusine. Sigur, cateodata iti mai aluneca piciorul si faci o inversiune de cuvinte, pentru ca nu esti foarte concentrat la ceea ce spui. Nu-mi este rusine ca am reprezentat cu cinste Romania ca olimpic international, nu-mi este rusine ca peste tot pe unde am fost mi-am luat doctoratul cu un laureat Nobel, nu-mi este rusine ca am condus cercetari in cele mai reputate institute din lume, nu-mi este rusine ca am castigat unul dintre cele mai mari granturi in Europa, pentru a avea un grup de cercetare la Universitatea Tehnica din Munchen si nu-mi este rusine ca mi-am luat bacalaureatul in Franta', a mai spus Daniel Funeriu.

×