x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Furnizorilor de telecomunicații li s-ar putea interzice să perceapă taxa de abonament pentru telefonia fixă. „Sistem de facturare analog, într-o lume digitală”

Furnizorilor de telecomunicații li s-ar putea interzice să perceapă taxa de abonament pentru telefonia fixă. „Sistem de facturare analog, într-o lume digitală”

23 Mar 2016   •   12:17
Furnizorilor de telecomunicații li s-ar putea interzice să perceapă taxa de abonament pentru telefonia fixă. „Sistem de facturare analog, într-o lume digitală”

Furnizorii de  telecomunicații nu vor mai avea dreptul să perceapă taxă din partea abonaților care nu utilizează serviciile pe care le stipulează contractul.

Britanicii sunt cei care s-ar putea bucura de o asemenea lege. Unul din cinci proprietari de locuință nu utilizează telefonia fixă, dar trebuie să plătească taxa lunară, pentru a beneficia de celelalte servicii din pachet.

Potrivit telegraph.co.uk, Ed Vaizey, ministrul Culturii, este cel care a venit cu inițiativa. În opinia sa, taxa este „depășită” și o descrie ca pe un „sistem de facturare analog, într-o lume digitală”.

Astfel, Guvernul intenționează să impună o serie de măsuri pentru a-i ajuta pe clienți să facă alegerea care corespunde dorințelor și nevoilor lor.

„Avem aceste prețuri standard care sunt înșelătoare. Oamenii ar trebui să plătească pentru ceea ce folosesc. Dacă firmele ar veni cu un plan tarifar diferit, ar fi în regulă, atât timp cât abonații știu pentru ce plătesc. Unii oameni vor să scape de telefonul fix și să plătească doar internetul.”, a declarat Vaizey.

Problema este că în prezent, telefonul fix nu constituie o necesitate și companiile de telecomunicații ar trebui să se adapteze timpurilor.

Surse din cadrul British Telecom, una din cele mai importante companii de telecomunicații din Regatul Unit, au afirmat că este „o problemă a industriei”, dar că întâlnirea pe care o vor avea ar putea duce la un compromis. 

×