x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabi Oprea l-a facut amiral pe tatal Ancai Boagiu

Gabi Oprea l-a facut amiral pe tatal Ancai Boagiu

04 Mai 2011   •   21:19

Conform revistei Q Magazine, cariera militară sinuoasă a lui Constantin Boagiu, tatăl Ancăi Boagiu, ministrul Transporturilor în Guvernul Boc, a fost încununată, prin bunăvoinţa colegului fiicei sale, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, de laurii gradului de amiral al Marinei române.

Constantin Boagiu era în 1966 maistru militar clasa a IV-a, după ce absolvise Şcoala Militară de Maiştri de Marină, Secţia Electromecanică.  La începutul anilor '70, munca de partid şi sarcinile de partid i-au asigurat avasarea la gradul de căpitan, după ce urmase cursurile Şcolii de Subingineri de Sudură din Portul Constanţa - un fel de "universitate muncitorească", la fără frecvenţă.

Restructurarea Armatei, petrecută în 1999, l-a găsit căpitan comandor (locotenent-colonel), deşi nu îndeplinea condiţiile acestui grad, neavând studii superioare, a trecut în rezervă, primind salarii compensatorii.

Cariera politică în ascensiune a fiicei sale, Anca Boagiu, a adus reîncadrarea sa în Marina Militară, ocupând funcţia de comandor, absolut "indispensabilă" Centrului de Scafandri.
Controlul din iarna lui 2002 al SMG, condus de generalul Vasile Paul, iscat de scandalul banilor cheltuiţi aiurea, dar şi de dezvăluirile „Ţigareta" a dus la multe destituiri în Marina Militară, printre care şi retragerea discretă a lui Constantin Boagiu.

În decembrie 2010 Constantin Boagiu este avansat la gradul de amiral, devenind membru marcant al comunităţii constituite de UNPR în Constanţa.

citiţi mai mult pe qmagazine.ro

×