x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabi Szabo, despre exploziile din Boston: Este revoltător că asemenea atacuri afectează şi lumea sportului

Gabi Szabo, despre exploziile din Boston: Este revoltător că asemenea atacuri afectează şi lumea sportului

16 Apr 2013   •   12:08
Gabi Szabo, despre exploziile din Boston: Este revoltător că asemenea atacuri afectează şi lumea sportului
Sursa foto: INTACT IMAGES/Christian Silva

Fosta mare atletă Gabriela Szabo, consilier al ministrului tineretului şi sportului Nicolae Bănicioiu, s-a arătat revoltată de atacurile cu bombă la maratonul de la Boston, soldate după un bilanţ provizoriu cu 3 morţi şi peste 140 de răniţi.

''Este revoltător şi de neacceptat că asemenea evenimente afectează şi lumea sportului. Ca sportiv nu te gândeşti niciodată că s-ar putea ca printre spectatorii din tribună, fani, admiratori să se afle şi asemenea oameni, fanatici, care să facă atât de mult rău. Un sportiv care concurează nu se gândeşte la aşa ceva. La orice competiţie sportivă internaţională sau naţională se iau măsuri de securitate destul de ridicate, nu numai din cauza unor evenimente precum cel de la Boston, pentru ca să nu apară incidente care să perturbe desfăşurarea competiţiei'', a declarat Gabriela Szabo pentru AGERPRES.

Gabriela Szabo a fost medaliată cu argint în proba de 1.500 m la JO 1996, de la Atlanta, când un incident similar, o bombă amplasată în parcul olimpic a făcut 2 victime şi a rănit circa 100 de persoane: ''Nici atunci nu am ştiut foarte multe lucruri. A fost un mic incident, dar care a fost aplanat şi cel puţin eu nu am aflat foarte multe lucruri. Am aflat că s-ar fi întâmplat ceva, dar nimic concret''.

Campioana olimpică de la Sydney nu crede că sportivii vor ocoli competiţiile din SUA, din cauza unor asemenea evenimente nefericite: ''Să nu ne gândim atât de departe şi să încurajăm organizarea de evenimente, pentru că sportul este o lume aparte, o lume frumoasă, o lume fascinantă din toate punctele de vedere. Este un eveniment regretabil, dar să sperăm că nu se va mai repeta aşa ceva''.

Două bombe au explodat luni pe străzile aglomerate de lângă linia de sosire a maratonului de la Boston (Massachusetts, nord-estul SUA), omorând trei persoane şi rănind alte peste 140, a anunţat şeful poliţiei oraşului Ed Davis.

×