x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fostul deputat Gabriel Bivolaru, arestat preventiv pentru furt de petrol şi spălare de bani

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, arestat preventiv pentru furt de petrol şi spălare de bani

06 Aug 2013   •   09:23
Fostul deputat Gabriel Bivolaru, arestat preventiv pentru furt de petrol şi spălare de bani

Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru şi alţi trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de luni spre marţi, de judecătorii Tribunalului Constanţa, fiind acuzaţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani, informează agerpres.ro.

Alţi şase persoane sunt cercetate în stare de libertate pentru comiterea aceloraşi infracţiuni.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au depistat şi reţinut cele zece persoane în urma unor ample acţiuni cu efective mărite de jandarmi, poliţişti şi lucrători ai Conpet, sub coordonarea unui procuror de caz, efectuate în judeţul Constanţa cu privire la furturile de produse petroliere din conductele magistrale de transport.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, din probatoriul administrat în cauză până în prezent a reieşit că inculpaţii sustrăgeau produs petrolier din conducte prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, îl încărcau şi transportau în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară. Ulterior, produsul petrolier era transvazat în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din Năvodari şi era introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către Gabriel Bivolaru.

Pentru prinderea şi imobilizarea unora dintre suspecţi, poliţiştii şi jandarmii au fost nevoiţi să tragă focuri de armă. 

×
Subiecte în articol: gabriel bivolaru evaziune fiscala