x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriel Leş: Celebrăm astăzi un secol de libertate şi de unitate a poporului nostru în spaţiul european

Gabriel Leş: Celebrăm astăzi un secol de libertate şi de unitate a poporului nostru în spaţiul european

01 Dec 2018   •   11:30
Gabriel Leş: Celebrăm astăzi un secol de libertate şi de unitate a poporului nostru în spaţiul european

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, afirmă într-un mesaj transmis sâmbătă, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri, că 1 Decembrie 1918 rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria românilor.

"Celebrăm astăzi, împreună, 1 Decembrie - Ziua de suflet a tuturor românilor, un veac de la înfăptuirea Marii Uniri, un secol de libertate şi de unitate a poporului nostru în spaţiul european. La 100 de ani de la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918, prin care se consfinţea unirea Transilvaniei cu România, putem afirma că procesul de înfăptuire a Marii Uniri din anul 1918 a fost şi va rămâne pagina cea mai frumoasă a istoriei româneşti, măreţia ei constând în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale a fost fapta istorică a întregii naţiuni române", a scris Leş pe contul său de Facebook.

Ministrul Apărării Naţionale le reaminteşte militarilor sacrificiile făcute de înaintaşi, urându-le succes în acticitate.

"Toţi cei care, sub jurământ de credinţă, au ales destinul de a fi permanent în slujba ţării, fie militari activi, în rezervă sau în retragere, ştiu că istoria României s-a scris cu multe sacrificii, iar fiecare palmă de pământ a Patriei a fost apărată cu credinţă, onoare şi demnitate de către Armata Română. Felicitări şi succes în activitate întregului personal al Armatei, familiilor care-l sprijină permanent, precum şi veteranilor de război, cadrelor militare în rezervă şi în retragere, tuturor românilor", se mai menţionează în mesaj. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Gabriel Leş