x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Celulă de criză pentru găsirea elevei de la "Sf. Sava", dispărută miercuri

Celulă de criză pentru găsirea elevei de la "Sf. Sava", dispărută miercuri

14 Feb 2014   •   14:14
Celulă de criză pentru găsirea elevei de la "Sf. Sava", dispărută miercuri
UPDATE: Adolescenta în vârstă de 15 ani, din Bucureşti, care a fost dată dispărută de familie, este căutată la toate mănăstirile şi spitalele din judeţul Neamţ, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

'Noi am transmis către toate secţiile de poliţie din judeţul Neamţ semnalmentele fetei dispărute. Lucrătorii din operativ efectuează verificări atât la lăcaşele de cult, cât şi la unităţi medicale sau alte medii în care ar putea fi localizată. Deocamdată nu avem informaţii sau indicii că s-ar afla pe raza judeţului', a declarat Bulgărea.

Ministrul interimar de Interne, Gabriel Oprea, a ordonat structurilor de informaţii din minister să sprijine Poliţia Capitalei pentru a o găsi pe Iulia Cristiana Ionescu, fata de 15 ani care a dispărut miercuri în drum spre şcoală.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, la Poliţia Capitalei s-a constituit un punct de comandă format din judiciarişti de la DGPMB, Investigaţii Criminale - IGPR, dar şi ofiţeri de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

În perioada următoare urmează să fie au audiaţi cunoscuţi de-ai fetei, rude, duhovnicul acesteia, dar şi elevi de la Colegiul "Sfântul Sava", liceul unde învaţă aceasta.

Poliţiştii mai spun că, în urmă cu câteva zile, fata ar fi trimis un mail către duhovnicul ei în care îi spunea că îl iubeşte pe Iisus şi că dorinţa ei este să se călugărească.

Mai mult, mama fetei chiar ar fi găsit un bilet în camera copilei, scris de aceasta, în care preciza că vrea să se călugărească.

În baza acestor informaţii, poliţiştii au căutat-o pe Iulia Cristiana Ionescu la mai multe mănăstiri din apropierea Bucureştiului, dar şi din judeţul Neamţ, însă fără niciun rezultat.

Oamenii legii caută piste şi încearcă să-şi dea seama unde s-ar fi putut duce, având în vedere că este un copil care nu a creat niciodată probleme părinţilor şi nici nu are un anturaj dubios.

Iulia Cristiana Ionescu este elevă în clasa a IX-a la Colegiul "Sfântul Sava". Miercuri, ziua în care a dispărut, era îmbrăcată cu pantaloni negri, cămaşă albă, pulover mov, scurtă neagră cu nasturi aurii şi ghete negre, au declarat vineri, pentru AGERPRES, oficiali ai Poliţiei Capitalei.

Minora are înălţime 1,67 m, greutate 50 kg, faţă ovală, ten de culoare deschisă, ochi verzi, păr şaten închis lung şi drept, bărbie rotundă.

Potrivit surselor citate, Cristina a fost miercuri cu mama sa, care a dus-o până la metrou, iar de acolo fetiţa trebuia să ajungă singură la şcoală. Mama ei îi spusese să-i dea un mesaj pe telefon atunci când intră în şcoală, însă nu i-a trimis niciun mesaj.

Imediat, femeia a alertat poliţia, iar de atunci eleva este căutată în toată ţara. Ea a fost dată în urmărire naţională.

Cristiana a mai vrut să plece o dată de acasă, la vârsta de 12 ani, însă a fost convinsă de preotul ei să nu facă acest lucru.

Părinţii fetei sunt divorţaţi, iar ea locuieşte cu mama în sectorul 5.

Fata are rezultate foarte bune la şcoală, este foarte credincioasă şi nu a creat niciodată probleme părinţilor.

Poliţiştii bucureşteni fac apel la cei care au văzut-o sau care pot oferi detalii cu privire la persoana dispărută să anunţe Poliţia Capitalei, apelând numărul unic de urgenţă 112.

×
Subiecte în articol: eleva disparuta DGIPI gabriel oprea cautari