x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea, anunț după primul caz de coronavirus din Capitală: Trei persoane se află în carantină

Gabriela Firea, anunț după primul caz de coronavirus din Capitală: Trei persoane se află în carantină

07 Mar 2020   •   20:14
Gabriela Firea, anunț după primul caz de coronavirus din Capitală: Trei persoane se află în carantină

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunțat, astăzi, că trei persoane care au intrat în contact cu bucureșteanul care a fost confirmat cu noul coronavirus vor merge în carantină în clădirea pusă la dispoziție de către PMB.

"Primul caz de coronavirus confirmat in Bucuresti. Un domn de 49 de ani, român, care a venit de la Roma. A stat izolat voluntar la domiciliu din 27 februarie. A făcut febră, stare generală proastă. Acum se află internat la Institutul de boli infecțioase Matei Balș din București", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Edilul a adăugat că alte opt persoane au părăsit carantina.

"Cele 3 persoane cu care pacientul cu COVID 19 a intrat în contact merg în carantină, în cladirea pusă la dispoziție de Primaria Capitalei. La acea locație mai sunt în carantina 5 persoane (3 români și 3 chinezi). Alte 8 au părăsit carantina. Țin legătura permanent cu secretarul de stat, Raed Arafat, pentru a aplica toate măsurile pe care le ia Comitetul Național pentru Situații de Urgență", a conchis Firea.

Cel de-al 12-lea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la nivel național, au anunțat reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică privind situația COVID-19 în România. E vorba despre un bărbat din București, de 49 de ani întors pe 27 februarie din Italia, dintr-o zonă neafectată.

Este primul caz depistat în București. Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în țară.

Un număr de 16 de persoane sunt în carantină și 12.977 sunt monitorizate la domiciliu din cauza coronavirusului, au anunțat astăzi autoritățile.

www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: gabriela firea coronavirus bucuresti