x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea donează o parte din salariul său pentru reconstrucția Notre-Dame

Gabriela Firea donează o parte din salariul său pentru reconstrucția Notre-Dame

16 Apr 2019   •   15:21
Gabriela Firea donează o parte din salariul său pentru reconstrucția Notre-Dame

Primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, anunţă că îşi donează 10% din salariu, timp de trei luni, fondului instituit pentru finanţarea lucrărilor de reconstrucţie a catedralei Notre-Dame.

Ea i-a trimis o scrisoare primarului din Paris, Anne Hidalgo, spunând că a văzut „un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credinţă”.

Textul scrisorii:

„În numele Bucureștiului și al locuitorilor săi, vă transmit mesajul nostru de compasiune si solidaritate, dupa teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris, simbolul și inima Franței, parte a patrimoniului arhitectural mondial.

Vă asigur că suntem cu sufletul alături de dumneavoastră și de cetățenii orașului Paris, în acest moment atât de trist pentru Capitala Franței.

Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreaga lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință! Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care și-au riscat viața pentru a salva acest simbol al umanității și iată că astăzi avem speranța unui nou început!

Sunt convinsă că vom contribui cu toții la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabilă, prin sprijin financiar, moral sau spiritual.

Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate și să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucției Catedralei Notre-Dame de Paris.

Sper ca gestul meu să fie urmat de cât mai mulți oameni.

Cu solidaritate,

Gabriela FIREA

PRIMAR GENERAL”

×
Subiecte în articol: gabriela firea donatie salariu Notre-Dame