x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea: În scurt timp, va începe testarea extinsă a persoanelor fără simptome din București

Gabriela Firea: În scurt timp, va începe testarea extinsă a persoanelor fără simptome din București

18 Mai 2020   •   12:22
Gabriela Firea: În scurt timp, va începe testarea extinsă a persoanelor fără simptome din București
Sursa foto: FB Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook, că testarea extinsă a bucureștenilor fără simptome de coronavirus va începe în curând.

Firea a mai afirmat că vor fi făcute peste 20.000 de teste în prima etapă.

„În scurt timp, va începe testarea extinsă a persoanelor fără simptome din Bucureşti. În total, peste 20.000 de teste în prima etapă. Pentru testarea voluntară a 11.000 de bucureşteni, cu teste de tip antigen normale, nu rapide ce pot da erori, care se analizează în aparatele PCR, avem deja încheiate parteneriate cu laboratoare acreditate. IT-iştii noştri lucreazaă la platforma unde se vor face înscrierile pentru testare.

În privinţa celor 10-500 de bucureşteni cuprinşi în eşantionul elaborat de INSP, pentru testarea de anticorpi, din cadrul studiului ştiinţific care va arăta gradul de contaminare a comunităţii din Capitală, circulaţia virusului şi procentul de imunizare pe cale naturală a populaţiei, cu siguranţă vom găsi modalităţile optime pentru demararea şi finalizarea în cele mai bune condiţii a acestui proiect atât de necesar, preluat din practica ţărilor civilizate şi care au luptat real cu virusul nou.

Acest proiect a fost blocat doar pentru că l-am propus eu. Din cinism şi invidie.

Ce se poate cu succes în întreaga lume, la noi este blocat.

Am schimbat de câteva ori locaţiile pentru testare. Fapt inimaginabil, dar real! Este un proiect necesar sănătăţii populaţiei.

Am renunţat şi la ideea testării în cabinetele de medicină şcolară, pe care ne angajasem să le dezinfectăm.

Oricum, virusul poate fi adus în şcoli de oricine, nu doar de "testaţii lui Firea". Atâta răutate nu am văzut!

Dacă s-ar aduna energia pentru lucruri pozitive şi nu pentru a pune piedici, cu siguranţă viaţa tuturor s-ar schimba în bine!

Îi asigur pe toţi bucureştenii că voi lupta pentru drepturile lor la servicii medicale de calitate, pentru testare, pentru aflarea adevărului, pentru a putea reporni viaţa normală, inclusiv activitatea economică foarte afectată", a scris Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

In scurt timp, va incepe testarea extinsa a persoanelor fara simptome din Bucuresti. In total, peste 20 000 de teste in...

Publicată de Gabriela Firea pe Luni, 18 mai 2020

 

 

×