x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea: Lucrările la cartierul de locuinţe 'Henri Coandă' se vor finaliza în septembrie

Gabriela Firea: Lucrările la cartierul de locuinţe 'Henri Coandă' se vor finaliza în septembrie

11 Feb 2020   •   14:18
Gabriela Firea: Lucrările la cartierul de locuinţe 'Henri Coandă' se vor finaliza în septembrie

Lucrările la cartierul de locuinţe "Henri Coandă" se vor finaliza anul acesta, primul lot în luna mai, iar al doilea în septembrie, a anunţat, marţi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ea a informat că a semnat marţi Actul adiţional pentru lotul 2, care "permite continuarea şi finalizarea lucrărilor".

Obiectivul "Realizarea reţelelor publice de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public, precum şi a drumurilor aferente Ansamblului de locuinţe Henri Coandă Sector 1" este împărţit în două loturi şi vizează introducerea reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public şi drumuri aferente ansamblurilor de locuinţe.

Lotul 1 cuprinde un număr de 27 de străzi, iar lucrările sunt finalizate în proporţie de 85%.

"S-au finalizat lucrările la reţeaua de alimentare cu apă, reţeaua de canalizare menajeră şi pluvială (inclusiv bazinele de retenţie ape pluviale şi staţiile de pompare aferente), colectorul de canalizare şi iluminatul public. S-au asfaltat 19 străzi şi urmează asfaltarea celorlalte opt străzi. Data estimată pentru finalizare este mai 2020", a precizat Gabriela Firea, pe Facebook.

În ceea ce priveşte Lotul 2, acesta cuprinde un număr de 23 de străzi. Pe 17 străzi au fost executate reţelele de alimentare cu apă, canalizare menajeră şi pluvială în proporţie de 50%, incluzând şi lucrările de construcţie a bazinului central de retenţie ape pluviale. Data estimată de finalizare a lucrărilor este luna septembrie 2020.

Valoarea lucrărilor pentru cele două loturi este de aproximativ 40 de milioane de euro, dintre care 10 milioane de euro vor fi finanţate din fonduri europene nerambursabile (POIM 2014-2020), a menţionat Firea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea