x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iulian Dragomir își apără Nașu' din suflet. Cererea Gabrielei Firea, pentru urmărirea penală a lui Băsescu, respinsă

Iulian Dragomir își apără Nașu' din suflet. Cererea Gabrielei Firea, pentru urmărirea penală a lui Băsescu, respinsă

24 Iul 2014   •   20:43
Iulian Dragomir își apără Nașu' din suflet. Cererea Gabrielei Firea, pentru urmărirea penală a lui Băsescu, respinsă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, astăzi, cererea formulată de senatorul PSD Gabriela Vrânceanu Firea, împotriva deciziei de neîncepere a urmăririi penale pe numele lui Traian Băsescu, informează Antena 3.

Șeful completului de judecată a fost nimeni altul decât Iulian Dragomir, autorul expresiei "Cei care îl au pe Naşu’ în suflet", sinteză a sistemului de relații și protecție instituit de regimul Băsescu. Iulian Dragomir a fost remarcat de sistem, încurajat și promovat după ce a fost personajul principal în declanşarea unei simulacrului judiciar împotriva lui Adrian Năstase - procesul "Mătuşa Tamara", care deși s-a încheiat cu achitarea lui Adrian Năstase,  a contribuit la fabricarea imaginii de "simbol al corupţiei", reţinut de judecătorii care l-au condamnat pe Năstase la închisoare în celălalt proces fabricat împotriva sa - "Trofeul Calităţii".

Parchetul ICCJ anunţa, în 18 aprilie, că a dispus urmărirea penală pentru şantaj, în urma plângerii formulate de Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, la care a fost conexată şi sesizarea parlamentarilor, însă punerea în mişcare a acţiunii penale a fost suspendată, întrucât preşedintele are imunitate.
Senatorul Gabriela Firea a atacat această decizie cu recurs, iar răspunsul la solicitarea ei a venit astăzi, când PÎCCJ a respins cererea.

 

 

×