x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Galati - Cultura umilita in Consiliul Local

Galati - Cultura umilita in Consiliul Local

06 Noi 2004   •   00:00

Directorul Teatrului Dramatic "Fani Tardini", Mihai Mihail, a fost demis, fara nici un motiv, in cadrul unei sedinte extraordinare a Consiliului Local, chiar in timpul desfasurarii Festivalului National de Comedie al carui organizator este.

NEMULTUMIRE. Oamenii de cultura se arata socati de amestecul politicului in administrarea teatrului
Sedinta a fost convocata de o treime din consilieri si a fost contestata de reprezentantii PSD si PRM, care au parasit sala de sedinte in semn de protest fata de masurile luate si considerand sedinta extraordinara ca fiind ilegala. Presedintele juriului, criticul Florica Ichim, a condamnat, in fata consilierilor, imixtiunea politicului in actul de cultura. "Stiu ca o sedinta extraordinara se convoaca in caz de calamitate. Domniile voastre ati provocat o calamitate artificiala, dar vreau sa va spun ca oamenii cu demnitate nu pot fi umiliti de niste nimicuri. Imixtiunea politicului este penibila si nu are ce cauta in cultura", a adaugat Florica Ichim.

BATAIE DE JOC. Actrita Draga Olteanu-Matei, membru al juriului, a declarat ca schimbarea directorului Mihai Mihail, om cu o experienta de 40 de ani de teatru si cetatean de onoare al Galatiului, chiar in timpul festivalului, este o adevarata bataie de joc. "Asist la uciderea unui om care a dat tot ce avea mai bun pentru teatrul din Galati. Va intreb oare de ce nu ati facut acest lucru in piata publica, prin decapitare, spanzurare sau pe rug?", si-a exprimat indignarea Draga Olteanu-Matei.

REPLICA. In urma sedintei CL, prefectul judetului Galati, Marius Gerard Necula, a anuntat ca a atacat in contencios hotararile luate de consilierii locali. "Rolul meu in aceasta piesa este de a interveni cand se incalca legea si bunul simt. Am atacat in contencios modul in care a fost convocata sedinta extraordinara a Consiliului Local, calitatea acesteia si toate cele 16 hotarari in parte. Efectul de atac al acestei masuri este ca sunt anulate toate hotararile luate de Consiliul Local, pana la pronuntarea in instanta", a spus Marius Gerard Necula. Actorii Teatrului Dramatic "Fani Tardini" au intrat in greva japoneza si vor juca piesa "Livada de visini" de Cehov din ultima zi a festivalului cu banderole albe la brat. (Erik Hoosz)

×
Subiecte în articol: observator