x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Galaţi: Prioritatea numărul unu în zonele sinistrate este refacerea infrastructurii distruse, susţine Dan Nica

Galaţi: Prioritatea numărul unu în zonele sinistrate este refacerea infrastructurii distruse, susţine Dan Nica

12 Sep 2013   •   21:39
Galaţi: Prioritatea numărul unu în zonele sinistrate este refacerea infrastructurii distruse, susţine Dan Nica

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, a declarat joi, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, că prioritatea numărul unu în localităţile afectate de ploile şi viitura din cursul nopţii trecute o constituie reconstrucţia infrastructurii distruse, informează agerpres.ro.

El a precizat că în zona sinistrată va veni Compania Naţională de Investiţii, care va dispune măsurile pentru refacerea drumurilor şi podurilor afectate.

"Prioritatea unu în localităţile afectate o constituie reconstrucţia infrastructurii distruse. Compania Naţională de Investiţii se va deplasa aici. Deja au două lucrări de la inundaţiile de acum două săptămâni în localităţile Suceveni şi Gohor şi se va deplasa în toate localităţile care au avut infrastructura afectată şi va dispune măsurile necesare pentru refacerea podurilor şi drumurilor afectate", a spus Dan Nica.

Potrivit acestuia, au fost luate măsuri pentru evacuarea apei acumulate în cantitate mare în diferite zone, pentru se evita alte pagube, mai ales că prognoza meteo din noaptea de joi spre vineri nu este prea optimistă.

"Prognoza pentru această noapte nu este prea optimistă şi de aceea au fost luate măsuri pentru ca apa foarte mare acumulată să fie evacuată foarte rapid pentru a nu se suprapune, aşa cum s-a întâmplat în cursul nopţii trecute, când peste ploaie s-a suprapus şi apa provenită din viitură", a afirmat Dan Nica.

Ministrul a remarcat şi solidaritatea oamenilor pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor.

"Am remarcat solidaritatea oamenilor, în afară de armată, jandarmi, lucrători ISU, care au muncit din greu pentru înlăturarea efectelor acestui sinistru. Amploarea acestui sinistru a fost mare. A fost vorba de un val de apă şi de doi metri, care la Cuca, de exemplu, s-a întins pe o lăţime de 200 metri şi a produs atâtea pagube materiale şi pierderi de vieţi omeneşti", a spus Dan Nica.

Demnitarul a afirmat că va merge şi în cursul nopţii de joi spre vineri împreună cu vicepremierul Gabriel Oprea şi cu autorităţile locale în zonele lovite de inundaţii pentru a vedea măsurile de protecţie a populaţiei şi bunurilor.

"Noi vom merge şi în această noapte în zonele sinistrate pentru a vedea locaţia unde Apele Române a făcut breşele pentru evacuarea apei şi să vedem dacă nivelul apei a scăzut ca să nu fie un element de pericol suplimentar în această noapte. Vom verifica dacă toate ajutoarele acordate de Guvern au ajuns şi au fost distribuite", a precizat Dan Nica.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că va rămâne în judeţul Galaţi până vineri dimineaţă, iar ministrul Dan Nica va fi prezent în zonă până la elaborarea proiectului de hotărâre de guvern privind acordarea de ajutoare pentru sinistraţii din cele şapte localităţi gălăţene. Gabriel Oprea a precizat că ajutoarele pentru refacerea locuinţelor distruse pot fi în bani sau în materiale de construcţie.

Consiliul Judeţului Galaţi a aprobat într-o şedinţă de urgenţă alocarea sumei de 570.000 de lei pentru localităţile afectate de inundaţii.  

×
Subiecte în articol: inundatii galati dan nica