x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Galaţi - Ultimul drum al lui Claudiu Covrig

Galaţi - Ultimul drum al lui Claudiu Covrig

de Daniel Mihalascu    |    18 Iun 2008   •   00:00

A plecat în Afganistan împreună cu colegii săi din cadrul Batalionului 300 Infanterie "Sf. Apostol Andrei”. S-a întors, însă, mai devreme



A plecat în Afganistan împreună cu colegii săi din cadrul Batalionului 300 Infanterie "Sf. Apostol Andrei”. S-a întors, însă, mai devreme

Sublocotenentul postmortem Claudiu Marius Covrig, ucis în timpul unei misiuni în Afganistan, a fost condus pe ultimul drum de mii de gălăţeni. Funeraliile militarului au început în jurul prînzului la Biserica "Sf.Ilie” aflată foarte aproape de locuinţa sa. Luni seară, cînt trupul neînsufleţit al militarului a fost adus la Galaţi, sute de vecini l-au aşteptat în semn de omagiu. Ieri, pe ultimul său drum, Claudiu Marius Covrig, a fost condus de mii de gălăţeni.

Slujba religioasă, cu onoruri militare, a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu părintele arhimandrit Daniel, vicarul Episcopiei ,,Dunării de Jos”. La ceremonialul religios au participat reprezentantul Statului Major General al Armatei, generalul Visarion Neagoe, şefului de stat major al Forţelor Terestre, general locotenent Teodor Frunzetti, rude şi camarazi de arme rămaşi în ţară. Numeroase coroane de flori, din partea preşedintelui Traian Băsescu, Guvernului, Ministerului Apărărării Naţionale, colegilor şi prietenilor, se aflau depuse la catafalc.

ULTIM OMAGIU. După slujba oficiată în biserica mică, de cartier, cortegiul funerar a străbătut mai multe artere din Galaţi, iar mii de gălăţeni i s-au alăturat. Cortegiul s-a oprit la Cimitirul Eternitatea. Sunetul trist al trompetei gărzii de onoare a Brigăzii 282 Mecanizată Focşani i-a făcut pe camarazii lui Claudiu Marius Covrig să plîngă, avînd în memorie şi penultimul eveniment din Afganistan în care un alt coleg de-al lor a fost ucis. Trupul neînsufleţit al militarului a fost coborît în mormîntul săpat pe Aleea Eroilor din Cimitirul Eternitatea, chiar lîngă mormîntul camaradului său, sublocotenentul postmortem Ionuţ Cosmin Sandu, ucis în luna martie în Afganistan. Salvele de armă au stors ultimele lacrimi ale soţiei mlitarului care încerca în zadar să dea timpul înapoi.

BATALIONUL MORŢII. Batalionul 300 Infanterie "Sf. Apostol Andrei” trimis în urmă cu aproape 6 luni în misiune, în Afganistan, este cel care a înregistrat cele mai nefericite evenimente. Doi morţi şi 7 răniţi în timpul acestei misiuni. Claudiu Marius Covrig a murit, vineri, 13 iunie, în urma unui atac cu armament uşor al insurgenţilor, iar alţi trei militari, sublocotenentul Marius Vasile Apostol, sergentul major Daniel Dumitru Drugan şi caporalul Marius Barbu, au fost răniţi uşor. Toţi cei patru militari urmau să revină în ţară în mai puţin de o lună. Claudiu Marius Covrig este cel de-al treilea militar gălăţean mort în misiune, în Afganistan. Tecuceanul Narcis Şonei şi-a pierdut viaţa, în misiune, în 2005, iar Ionuţ Cosmin Sandu a murit în acest an, pe 20 martie.

×
Subiecte în articol: observator marius covrig claud